Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Signaal én uitzending 14 november 2022 'Bijzonder bijstand (on)mogelijk?'

Elke gemeente gaat anders om met bijzondere bijstand. Vaak worden mensen afgewezen of ze krijgen wel hulp, maar die laat (te) lang op zich wachten. Mensen vertelden over hun ervaringen en gemeenten leggen uit hoe zij hun inwoners beter kunnen helpen. Dit alles op basis van het signaal Bijzondere bijstand (on)mogelijk?

Whitepaper 

In de uitzending zijn goede oplossingen voor knelpunten aangedragen. Dat alles is bij elkaar gezet in de Whitepaper Bijzondere bijstand (on)mogelijk

De uitzending van 14 november 2022 is terug te kijken 👇🏾

Ook interessant

euro-zwemband-hulp-bijzondere-bijstand_1169944111
16/05/2022

Bijzondere bijstand vaak onbenut

Hoe bijzondere bijstand en andere minimaregelingen in Nederland precies worden uitgevoerd, is lastig te zeggen. Het aanvragen is onduidelijk is, daarna is het een loterij of de uitkomst positief uitvalt. De voorwaarden voor bijzondere bijstand en minimaregelingen helder opstellen én naleven, is nu belangrijker dan ooit.

Lees het bericht
belastingen-gemeente-kwijtschelden_619826690
12/04/2022

Wel of geen belasting betalen in jouw gemeente?

Je hebt een laag inkomen en ook geen geld op je spaarrekening. En alle kosten stijgen enorm.  Nu moet je belasting betalen aan jouw gemeente. Je kunt aan de gemeente vragen of je die belastingen niet hoeft te betalen (kwijtschelding aanvragen). Wist je dat? Of heb je dit al gedaan? Hoe is dat gelopen? Vertel het ons.

Lees het bericht
141222dh  symposium LCR 47
14/12/2022

Kijk het mini-symposium 'Ik ben nabestaande, wat nu?' van 14 december terug

Een overvol programma waarin de verhalen van nabestaanden die hun partner zijn verloren centraal stonden. Ze kwamen binnen. En hoe! Iedereen is ervan doordrongen dat er iets moet gebeuren als het om het verstrekken van informatie gaat. Ook de bestaanszekerheid stond centraal. De aandacht en bewustwording waren er.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.