Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

De LCR heeft verschillende vacatures, kijk snel bij actuele berichten

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021
Naar alle thema's

Beschut werk

Wie wat meer begeleiding nodig heeft of een omgeving waarin rustig werk kan worden gedaan, die kan soms terugvallen op beschut werk. Beschut werk wordt gedaan in werkplaatsen, maar ook bij 'gewone' werkgevers die een plek bieden aan mensen die wat meer begeleiding nodig hebben. Zo kunnen veel mensen toch aan het werk (blijven).

Volg dit thema en andere berichten
Beschut werk 3

Actueel

Nieuws, publicaties en evenementen

beschutwerk_datum-online-1237518595
14/12/2022

Signaal en uitzending 13 december 2022 'Werkt beschut werk voor jou?'

Twee vrouwen die uitlegden waarom beschut werk voor hen zo belangrijk is. Daarna mensen die beschut werk aanbieden of regelen: waar gaat het fout? Wat kan er worden verbeterd? En hoe kan dat het beste gebeuren? Dat stond centraal in de uitzending 'Werkt beschut werk voor jou?' van de LCR bij Pakhuis de Zwijger op 13 december 2022. Dit alles op basis van het signaal Beschut werk.

Lees het bericht
beschut-werk-groen-2022_183670025
05/10/2022

In RTL nieuws: LCR ziet te weinig plekken beschut werk

Gemeenten moeten zorgen voor beschut werkplekken. Hiervoor krijgen ze geld van de landelijke overheid. Alleen... lang niet alle gemeenten regelen dit goed. RTL Nieuws besteedde aandacht aan het onderwerp waarover de LCR een signaal gaat uitbrengen.

Lees het bericht
beschut-werk-restaurant-jong-down-verstandelijk-beperkt_2132696653
16/05/2022

De staat van beschut werk: groeiende wachtlijsten

Een groot deel van de mensen die in aanmerking komt voor beschut werken, staat op een wachtlijst. Het gaat om ongeveer 35 procent van het aantal mensen met een beschut werk-indicatie die op de wachtlijst staat. Tussen regio’s zijn grote verschillen in de wachtlijsten. Dat zijn de voorlopige conclusies uit signalen over Beschut werk.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.

Vraag en antwoord

Op (veel) gestelde vragen geven wij graag antwoord

Naar vraag en antwoord