Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021
Naar alle thema's

Bestaanszekerheid

Als je geen werk hebt, ziek bent of een beperking hebt, zijn er veel verschillende uitkeringen, regelingen, toeslagen die ervoor moeten zorgen dat je rond kunt komen. Helaas loopt het niet altijd goed. Maar bestaanszekerheid is wel belangrijk! Dat je naast je uitkering gaat werken en meer overhoudt. Of niet ineens toeslagen terug moet betalen.

Volg dit thema en andere berichten
Bestaanszekerheid

Actueel

Nieuws, publicaties en evenementen

Fatma-bloemen
29/03/2023

Blog Fatma Koşer Kaya: Succes

‘Veel succes’, zegt een mevrouw tegen mij aan het einde van ons telefonisch gesprek. Gevolgd door de opmerking: ‘Ik zeg dat nu wel, maar eigenlijk hou ik niet van dat woord’. Dat maakt mij nieuwsgierig: ‘Waarom zegt u dat?’ Ze antwoordt: ‘De vader van mijn kinderen had veel succes, maar het ging niet meer.’

Lees het bericht
cover-LCR-Jaarverslag 2022
20/03/2023

Jaarverslag 2022: een stem geven aan burgers

De LCR ziet dat mensen door pech in het leven lang niet altijd de uitgestoken hand krijgen. Ze komen, als ze hulp nodig hebben om, in een wereld van wantrouwen en strenge regelgeving. Die stem van die burgers laten doorklinken is voor de LCR belangrijk. En dat gebeurt op allerlei manieren. Het LCR-jaarverslag 2022 laat dit zien.

Lees het bericht
Onduidelijkheid-regels-blog-fatma-maart_1396918652
10/03/2023

Blog Fatma Koşer Kaya: Het spoor van de overheid

Een overheid hoort er te zijn voor haar burgers. Het is de taak van de overheid om te weten hoe de dienstverlening werkt. Of het nou gaat om huisvesting, zorg, onderwijs of inkomen: het zijn allemaal verschillende treinen op het spoor van de overheid. Als burger weet je vaak niet of je de juiste trein hebt gepakt, de juiste overstap hebt gemaakt of op het juiste station bent uitgestapt. Het spoorboekje van de overheid is te vaak onbegrijpelijk. Maar ja… je hoort het kennelijk wel te kennen.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.

Heb je nog meer vragen?

Op (veel) gestelde vragen geven wij graag antwoord

Naar vraag en antwoord