De LCR heeft kerstreces van 24 december 2022 tot en met 8 januari 2023

Bellen? Van ma  t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021
Naar alle thema's

Bestaanszekerheid

Als je geen werk hebt, ziek bent of een beperking hebt, zijn er veel verschillende uitkeringen, regelingen, toeslagen die ervoor moeten zorgen dat je rond kunt komen. Helaas loopt het niet altijd goed. Maar bestaanszekerheid is wel belangrijk! Dat je naast je uitkering gaat werken en meer overhoudt. Of niet ineens toeslagen terug moet betalen.

Volg dit thema en andere berichten
Bestaanszekerheid

Actueel

Nieuws, publicaties en evenementen

Fatma-Koser-Kaya-spraakmakers-28-10-2022
Aanbevolen door LCR
28/10/2022

Fatma Koşer Kaya in Spraakmakers: 'Gelijke rechten gaan me aan het hart'

Vlak voordat Fatma Koşer Kaya écht begint als voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad (LCR) op 1 november is ze Spraakmaker bij KRO NCRV op Radio 1. In een interview vertelt ze over zichzelf en over het belang van haar inzet voor mensen voor wie de LCR opkomt.

Lees het bericht
220615-manifest werkcoalitie
06/10/2022

Werkcoalitie Participatiewet: houd mensen met een beperking niet gevangen

De verbeteringen in de Participatiewet die zijn aangekondigd, bieden veel jongeren met een beperking nog altijd geen enkel perspectief. De werkcoalitie van Stichting Studeren en Werken op Maat (SWOM), CNV, FNV, Vakcentrale voor professionals (VCP), Landelijke Cliëntenraad (LCR), Ieder(in), Coalitie voor Inclusie, Wijstaanop, en Mind vinden dat zij niet gevangen gehouden moeten worden in de Participatiewet.

Lees het bericht
220615-Schouten-werkcoalitie-verbeteren-bestaanszekerheid
Aanbevolen door LCR
15/06/2022

Minister, verbeter bestaanszekerheid mensen met een beperking

Bied mensen met een beperking bestaanszekerheid en werk! Die oproep deed de Werkcoalitie vandaag aan minister Schouten van armoedebeleid en participatie. De Werkcoalitie – Ieder(in), de Landelijke Cliëntenraad, FNV, VCP, CNV, Wij Staan Op!, MIND, Coalitie voor inclusie en Stichting Studeren & Werken Op Maat – overhandigde de minister een manifest met vier voorstellen.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.

Heb je nog meer vragen?

Op (veel) gestelde vragen geven wij graag antwoord

Naar vraag en antwoord