Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021
Naar alle thema's

Zonder werk

Je kunt je werk verliezen en niet meteen een andere baan vinden. Misschien werk je al langere tijd niet meer, maar krijg je ook geen uitkering omdat jouw partner te veel verdient. Je hebt in elk geval geen werk, maar zou wel weer aan het werk willen gaan.

Volg dit thema en andere berichten
Zonder werk 3

Actueel

Nieuws, publicaties en evenementen

zoektermijn4-weken_2138858705
22/03/2023

18 april: 'De schade van 4 weken zoeken' in Pakhuis de Zwijger en LCR

In deze uitzending van de LCR en Pakhuis de Zwijger staat de 4 weken zoektermijn centraal. Jongeren tot 27 jaar moeten eerst 4 weken wachten voordat zij een uitkering krijgen. Dat levert vaak grote problemen op. We praten met jongeren en gemeenten over oplossingen.

Lees het bericht
Trouw-vrijwilligersvergoeding-dec-2022
29/12/2022

In de media: vergoedingen brengen vrijwilligers in de problemen

Mensen met een uitkering lopen risico op een boete of zelfs korting op de uitkering als ze een vrijwilligersvergoeding ontvangen. De regels zijn ingewikkeld waardoor het onbewust maken van fouten op de loer ligt. Zowel RTL Nieuws, Trouw als NOS besteedden er aandacht aan.

Lees het bericht
220615-manifest werkcoalitie
06/10/2022

Werkcoalitie Participatiewet: houd mensen met een beperking niet gevangen

De verbeteringen in de Participatiewet die zijn aangekondigd, bieden veel jongeren met een beperking nog altijd geen enkel perspectief. De werkcoalitie van Stichting Studeren en Werken op Maat (SWOM), CNV, FNV, Vakcentrale voor professionals (VCP), Landelijke Cliëntenraad (LCR), Ieder(in), Coalitie voor Inclusie, Wijstaanop, en Mind vinden dat zij niet gevangen gehouden moeten worden in de Participatiewet.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.

Vraag en antwoord

Op (veel) gestelde vragen geven wij graag antwoord

Naar vraag en antwoord