Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021
Naar alle thema's

(Weer) aan het werk

Zonder werk komen te zitten, ziek zijn geweest of al lange tijd geen baan meer hebben gehad: heel veel mensen willen graag aan de slag. Dat gaat niet altijd soepel. Soms is er hulp, begeleiding en een budget om weer aan het werk te gaan. Dat is er niet voor iedereen. Zo wordt het moeilijker om weer een plek te vinden. 

Volg dit thema en andere berichten
Weer aan het werk 1

Actueel

Nieuws, publicaties en evenementen

Trouw-25-feb-2023-bijstand-geen-werk
25/02/2023

Arbeidsinspectie: veel mensen in bijstand nooit aan het werk

Onderzoek van de Arbeidsinspectie toont aan dat veel mensen in de bijstand niet aan het werk komen. Voor een deel komt dat door de bekostiging van gemeenten, gebrek aan kennis bij mensen die hen aan het werk moeten helpen en ook omdat een deel altijd een uitkering naast werk nodig zal hebben.

Lees het bericht
Hokjesdenken-100000banen-1565199103
03/02/2023

Column 100.000 banen van Fatma Koşer Kaya: stop met hokjesdenken

De LCR is altijd een kritisch volger geweest van de banenafspraak, de quotumwet en het doelgroepenregister. Mensen die van jargon houden zijn de afgelopen jaren getrakteerd op een ingewikkeld taalspel, waarbij groepen tegen elkaar zijn opgezet. Zo begint de column van Fatma Koşer Kaya voor de website 100.000 banen.

Lees het bericht
praatmeeoveruwv
11/09/2022

Campagne van #hetgaatovermij en de LCR: praat mee over UWV

Jij hebt je ooit gemeld bij UWV? Omdat je geen werk hebt? Of ziek of arbeidsongeschikt bent? Zwanger? Hoe ging het gesprek? Ben je netjes behandeld? Was alles duidelijk? Jij kunt erover meepraten. Daarom wil de LCR graag jouw verhaal horen. Dat doen we via de campagnepagina #Hetgaatovermij.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.

Vraag en antwoord

Op (veel) gestelde vragen geven wij graag antwoord

Naar vraag en antwoord