Op werkdagen zijn we bereikbaar tussen 9-13 uur

Volg de LCR op LinkedIn, Twitter of Facebook

Het bureau van de LCR is tussen 20 december 2021 en 3 januari 2022 gesloten.

LCR_logo2021

Privacy en cookies

We gaan zorgvuldig om met gegevens van bezoekers van ons website

De Landelijke Cliëntenraad (LCR) houdt zich aan de privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wij gebruiken en verwerken jouw gegevens die je achterlaat op deze site volgens deze wetgeving.

Bijeenkomsten en gegevens achterlaten

De LCR organiseert bijeenkomsten. Daarvoor kun je je op deze website aan te melden. We vragen je gegevens die van belang zijn voor de organisatie. Deze informatie bewaren wij in totaal zeven jaar, maar we delen geen gegevens met anderen. Wil je op de hoogte blijven van wat wij doen en welke berichten we uitsturen? Meld je dan aan voor de nieuwsberichten. Daarvoor moeten we enkele gegevens van je bewaren. Ook daarmee gaan we zorgvuldig om.

Cookies

De LCR maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van statistieken van de website. Cookies zijn kleine bestandjes waarin (anoniem) informatie wordt opgeslagen zodat je die niet steeds opnieuw hoeft in te vullen. De LCR is blij met de informatie die we zo krijgen, want zo kunnen we goed zien welke delen van de website het meest worden bezocht. Zo kunnen we aan de delen die minder worden bezocht extra aandacht geven. 

Beveiliging

De LCR-website maakt gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL). Zo is alle informatie die de LCR en jou met jou uitwisselt afgeschermd als je jouw persoonsgegevens invoert. We zorgen ervoor dat die bescherming altijd goed wordt bijgehouden.

Foto- en videomateriaal

De LCR houdt regelmatig (online) bijeenkomsten. Hiervan maken we afbeeldingen, we fotograferen of filmen zelf tijdens bijeenkomsten of schakelen hiervoor een fotograaf in. Het kan dus gebeuren dat je op een foto staat. Als je dat niet wilt, kun je dit aan ons laten weten en zoeken we samen naar een oplossing.

Websites van anderen

Soms linken andere websites naar de website van de LCR. Wij zijn niet verantwoordelijk voor die websites. Alleen voor de LCR-website.

Inzage, wijzigen en verwijderen van je gegevens

De AVG biedt jou als bezoeker van deze website én contact van de LCR bescherming. 

  • Je hebt het recht om te vragen welke persoonsgegevens de LCR van jou heeft en wat we ermee doen.
  • Je mag inzage eisen in de precieze persoonsgegevens die de LCR van je heeft bewaard.
  • Je mag fouten in je persoonsgegevens laten corrigeren.
  • Je mag verouderde persoonsgegevens laten verwijderen, je toestemming voor het gebruik van de gegevens intrekken of bezwaar maken tegen een bepaald gebruik.
Klachten

Vind je dat de LCR niet op een goede manier met jouw gegevens omgaat, laat het ons dan weten. We zoeken samen naar een oplossing. Wil je meer weten over privacy en gebruik van persoonsgegevens? Bezoek dan de website van de autoriteit persoonsgegevens: autoriteitpersoonsgegevens.nl.