Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021
Naar alle thema's

Armoede en schulden

Armoede komt in Nederland voor bij mensen mét en zonder werk. Het gaat erom dat je niet genoeg geld hebt om van te leven. Dus om de kosten voor jouw woning, gas, water, energie te dragen én om boodschappen van te doen. Dat betekent dat rekeningen blijven liggen. Een deel van de mensen raakt in de schulden. Of de schulden kunnen ook de armoede veroorzaken.

Volg dit thema en andere berichten
Armoede en schulden 2

Actueel

Nieuws, publicaties en evenementen

schulden-pakhuis-2023_2227877943
06/02/2023

Uitzending LCR & Pakhuis de Zwijger op 7 maart: Ik heb schulden, wat nu?

Wie schulden maakt, grijpt vaak pas in als bedragen en vorderingen heel hoog oplopen. Er zijn allerlei programma’s om mensen eerder te helpen. Maar de vraag is: wat maakt dat mensen zich ook echt laten helpen? Studenten van de Technische Universiteit Delft hebben met Muzus en op verzoek van de LCR een eigen onderzoek opgezet rondom deze vraag. De uitzending van 7 maart is hier terug te kijken.

Lees het bericht
2023-TU Delft-contextmapping schulden
Aanbevolen door LCR
06/02/2023

Onderzoek naar beginnende schulden: wat helpt en wat kan beter?

Wie schulden maakt, grijpt vaak pas in als bedragen en vorderingen heel hoog oplopen. Er zijn allerlei programma’s om mensen eerder te helpen. Maar de vraag is: wat maakt dat mensen zich ook echt laten helpen? Studenten van de Technische Universiteit Delft hebben met Muzus en op verzoek van de LCR een eigen onderzoek opgezet rondom deze vraag.

Lees het bericht
Storytelling-overleg-Schouten_436650400
19/01/2023

Minister Schouten luistert naar mensen met ervaringen in de bijstand

'Ik wil graag werken, maar de regels maken het zowat onmogelijk.' Of: 'Het vangnet van de bijstand is te plakkerig: je wordt erin gevangen gehouden'. Vijf mensen deelden deze week samen met de LCR hun ervaringen in de bijstand met minister Carola Schouten. Niet eenmalig, want het is de bedoeling dat mensen geregeld vanuit hun eigen leven vertellen wat er beter kan.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.

Vraag en antwoord

Op (veel) gestelde vragen geven wij graag antwoord

Naar vraag en antwoord