De LCR heeft kerstreces van 24 december 2022 tot en met 8 januari 2023

Bellen? Van ma  t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021
Naar alle thema's

Armoede en schulden

Armoede komt in Nederland voor bij mensen mét en zonder werk. Het gaat erom dat je niet genoeg geld hebt om van te leven. Dus om de kosten voor jouw woning, gas, water, energie te dragen én om boodschappen van te doen. Dat betekent dat rekeningen blijven liggen. Een deel van de mensen raakt in de schulden. Of de schulden kunnen ook de armoede veroorzaken.

Volg dit thema en andere berichten
Armoede en schulden 2

Actueel

Nieuws, publicaties en evenementen

131022dh congres LCR 018
Aanbevolen door LCR
31/10/2022

LCR-congres 2022 in beeld en film: begin van de viering van het twintigjarig bestaan

De LCR bestaat 20 jaar. De eerste bijeenkomst? Het LCR-congres op 13 oktober met een vol programma. De nieuwe voorzitter is voorgesteld. De tweede podcast is opgenomen. De uitreiking van de RoeteRing aan Vanessa Umboh vond plaats. En verder: een debat over armoede met Tim 'S Jongers en nog de Ab Harrewijnrede. Het is allemaal terug te kijken.

Lees het bericht
Icoon HGOM Podcast 3000x3000px
20/10/2022

Podcast 'Armoede is vernederend' van #hetgaatovermij

Tijdens het LCR-congres 'Groeiende armoede in een rijk land' is de tweede podcast van #Hetgaatovermij opgenomen. Twee mensen delen hun verhalen. Ze vertellen wat het met hen doet dat ze niet genoeg inkomen hebben om huur, energie en dagelijkse levensbehoeften van te betalen.

Lees het bericht
LCR-congres-Fatma-armoedepamflet-2022div LCR 17
17/10/2022

Wereld Armoededag: vijf punten die overal nodig zijn

Op 17 oktober is het Wereld Armoededag. Een dag die altijd gericht leek op andere landen, maar die meer en meer belangrijk wordt in Nederland. Dit vraagt om een serieuze omslag zodat iedereen mee kan blijven doen. Het LCR-congres heeft daarom een pamflet aangenomen.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.

Vraag en antwoord

Op (veel) gestelde vragen geven wij graag antwoord

Naar vraag en antwoord