Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Signaal en uitzending 13 december 2022 'Werkt beschut werk voor jou?'

Twee vrouwen die uitlegden waarom beschut werk voor hen zo belangrijk is. Daarna mensen die beschut werk aanbieden of regelen: waar gaat het fout? Wat kan er worden verbeterd? En hoe kan dat het beste gebeuren? Dat stond centraal in de uitzending 'Werkt beschut werk voor jou?' van de LCR bij Pakhuis de Zwijger op 13 december 2022.

Signaal beschut werk

Niet alleen de knelpunten binnen beschut werken kwamen aan bod. Ook het belang om beschut werken voor een grote groep mensen te behouden, is besproken. Dit allemaal aan de hand van signalen die de LCR heeft binnengekregen die zijn opgenomen in het signaal Beschut werk (download). Hierin zijn de onderwerpen terug te lezen. 

Kijk de uitzending terug 👇🏾

Kijk de uitzending terug. 

Ook interessant

beschut-werk-restaurant-jong-down-verstandelijk-beperkt_2132696653
16/05/2022

De staat van beschut werk: groeiende wachtlijsten

Een groot deel van de mensen die in aanmerking komt voor beschut werken, staat op een wachtlijst. Het gaat om ongeveer 35 procent van het aantal mensen met een beschut werk-indicatie die op de wachtlijst staat. Tussen regio’s zijn grote verschillen in de wachtlijsten. Dat zijn de voorlopige conclusies uit signalen over Beschut werk.

Lees het bericht
Bijzonderebijstandpakhuis14nov
14/11/2022

Signaal én uitzending 14 november 2022 'Bijzonder bijstand (on)mogelijk?'

Elke gemeente gaat anders om met bijzondere bijstand. Mensen vertellen over hun ervaringen en gemeenten leggen uit hoe zij hun inwoners beter kunnen helpen. Dit alles op basis van het signaal Bijzondere bijstand (on)mogelijk? Dat is nu te lezen. Samen met de whitepaper die na de uitzending is opgesteld. De uitzending is ook terug te kijken.

Lees het bericht
Schuld-klaar-1.002
01/02/2022

10 maart 2022 Pakhuis de Zwijger: De gemeente aan zet

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Vooral voor mensen met een bijstandsuitkering, hulp vanuit de Jeugdwet of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn deze verkiezingen belangrijk. De gemeente bepaalt namelijk heel veel op dit gebied. In gesprek met politici vanuit het hele land.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.