24 mei 2022 Pakhuis de Zwijger terugkijken: Jouw goed recht

De uitzending van 24 mei 2022 is terug te kijken 👇🏾

Voor verdachten van een strafzaak geldt: onschuldig tot schuld is bewezen. Voor mensen met een uitkering geldt: fraudeur tot onschuld is bewezen. Mensen die een uitkering hebben blijken weinig rechten en vooral plichten te hebben. Wat doet het gebrek aan rechten met mensen met een uitkering?

Depositphotos_479161458_XL

Het bewijzen van onschuld kost mensen met een uitkering veel geld en dat hebben ze vaak niet. Iedereen heeft het over de menselijke maat, de goede uitvoering. Wat is de rol van de rechter en de sociaal advocatuur? Wat doet het gebrek aan rechten en mogelijkheden om je goed recht te halen met hen? En wat kunnen we eraan doen om de rechtsbescherming van uitkeringsgerechtigden te verbeteren?

In de studio een aantal mensen die hun ervaringen delen. Verder de deken van de specialistenvereniging sociale zekerheidsadvocaten (SSZ), Bernard de Leest en vertegenwoordigers van het Juridisch Loket, maatwerkplaats UWV en garage De Bedoeling SVB.

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.