Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma  t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

24 mei 2022 Pakhuis de Zwijger terugkijken: Jouw goed recht

De uitzending van 24 mei 2022 is terug te kijken 👇🏾

Voor verdachten van een strafzaak geldt: onschuldig tot schuld is bewezen. Voor mensen met een uitkering geldt: fraudeur tot onschuld is bewezen. Mensen die een uitkering hebben blijken weinig rechten en vooral plichten te hebben. Wat doet het gebrek aan rechten met mensen met een uitkering?

Depositphotos_479161458_XL

Het bewijzen van onschuld kost mensen met een uitkering veel geld en dat hebben ze vaak niet. Iedereen heeft het over de menselijke maat, de goede uitvoering. Wat is de rol van de rechter en de sociaal advocatuur? Wat doet het gebrek aan rechten en mogelijkheden om je goed recht te halen met hen? En wat kunnen we eraan doen om de rechtsbescherming van uitkeringsgerechtigden te verbeteren?

In de studio een aantal mensen die hun ervaringen delen. Verder de deken van de specialistenvereniging sociale zekerheidsadvocaten (SSZ), Bernard de Leest en vertegenwoordigers van het Juridisch Loket, maatwerkplaats UWV en garage De Bedoeling SVB.

Ook interessant

220524-Pakhuis de Zwijger-24-mei-2022-Jouw-goed-recht
25/05/2022

Jouw recht moet aan alle kanten worden beschermd

De Pakhuis de Zwijger-uitzending met de LCR op 24 mei 2022 stond in het teken van rechten van mensen in de sociale zekerheid. Welke rechten? Dat vragen velen zich af. Wetgeving is ingewikkeld. Uitvoering beweegt lang niet altijd mee. En de kennis van wie recht wil halen, schiet tekort. Oplossingen? Die waren er wel.

Lees het bericht
Schuld-klaar-1.002
01/02/2022

10 maart 2022 Pakhuis de Zwijger: De gemeente aan zet

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Vooral voor mensen met een bijstandsuitkering, hulp vanuit de Jeugdwet of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn deze verkiezingen belangrijk. De gemeente bepaalt namelijk heel veel op dit gebied. In gesprek met politici vanuit het hele land.

Lees het bericht
Schuld-klaar-3.001
01/02/2022

2 maart 2022 Pakhuis de Zwijger: Een echt vangnet TERUGKIJKEN!

Tijdens dit programma bij Pakhuis de Zwijger duiken we in praktijkverhalen en besteden we extra aandacht aan de ervaringen van jongeren. Hoe ervaren zij de Participatiewet? Wat zijn de knelpunten? Hoe kan het beter? En wat betekent bestaanszekerheid voor hen?

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.