Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Wel of geen belasting betalen in jouw gemeente?

Je hebt een laag inkomen en ook geen geld op je spaarrekening. Je hebt bijvoorbeeld een uitkering. Je verdient net genoeg om van rond te komen. En alle kosten stijgen enorm.  Nu moet je belasting betalen aan jouw gemeente. 

belastingen-gemeente-kwijtschelden_619826690

Je kunt aan de gemeente vragen of je die belastingen niet hoeft te betalen (dat heet: kwijtschelding aanvragen). Wist je dat? Of heb je dit al gedaan? Hoe ging dat?
Hoefde je de belastingen niet te betalen of een deel wel? Hoorde je het snel wat de gemeente had besloten of duurde het lang? Deel het met ons.
Wij gebruiken alle ervaringen om te proberen deze regels te (laten) verbeteren. Ben niet bang: we geven jouw naam of andere informatie nooit aan anderen. Alleen als iets niet duidelijk is of we hebben andere vragen over deze belastingen, nemen we contact met je op.

Ook interessant

euro-zwemband-hulp-bijzondere-bijstand_1169944111
16/05/2022

Bijzondere bijstand vaak onbenut

Hoe bijzondere bijstand en andere minimaregelingen in Nederland precies worden uitgevoerd, is lastig te zeggen. Het aanvragen is onduidelijk is, daarna is het een loterij of de uitkomst positief uitvalt. De voorwaarden voor bijzondere bijstand en minimaregelingen helder opstellen én naleven, is nu belangrijker dan ooit.

Lees het bericht
Bijzonderebijstandpakhuis14nov
14/11/2022

Signaal én uitzending 14 november 2022 'Bijzonder bijstand (on)mogelijk?'

Elke gemeente gaat anders om met bijzondere bijstand. Mensen vertellen over hun ervaringen en gemeenten leggen uit hoe zij hun inwoners beter kunnen helpen. Dit alles op basis van het signaal Bijzondere bijstand (on)mogelijk? Dat is nu te lezen. Samen met de whitepaper die na de uitzending is opgesteld. De uitzending is ook terug te kijken.

Lees het bericht
bijzondere-bijstand-hulp-geld-gemeente_71676883
22/04/2022

Krijg je bijzondere bijstand of niet?

Wie een uitkering heeft of een laag inkomen kan soms bij de gemeente aankloppen. Daar kun je bijzondere bijstand aanvragen. Maar veel gemeenten geven niets of niet wat jij nodig hebt. Vertel ons jouw verhaal. Heb je bijzondere bijstand gekregen of niet?

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.