De LCR heeft kerstreces van 24 december 2022 tot en met 8 januari 2023

Bellen? Van ma  t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Wel of geen belasting betalen in jouw gemeente?

Je hebt een laag inkomen en ook geen geld op je spaarrekening. Je hebt bijvoorbeeld een uitkering. Je verdient net genoeg om van rond te komen. En alle kosten stijgen enorm.  Nu moet je belasting betalen aan jouw gemeente. 

belastingen-gemeente-kwijtschelden_619826690

Je kunt aan de gemeente vragen of je die belastingen niet hoeft te betalen (dat heet: kwijtschelding aanvragen). Wist je dat? Of heb je dit al gedaan? Hoe ging dat?
Hoefde je de belastingen niet te betalen of een deel wel? Hoorde je het snel wat de gemeente had besloten of duurde het lang? Deel het met ons.
Wij gebruiken alle ervaringen om te proberen deze regels te (laten) verbeteren. Ben niet bang: we geven jouw naam of andere informatie nooit aan anderen. Alleen als iets niet duidelijk is of we hebben andere vragen over deze belastingen, nemen we contact met je op.

Ook interessant

euro-zwemband-hulp-bijzondere-bijstand_1169944111
16/05/2022

Bijzondere bijstand vaak onbenut

Hoe bijzondere bijstand en andere minimaregelingen in Nederland precies worden uitgevoerd, is lastig te zeggen. Het aanvragen is onduidelijk is, daarna is het een loterij of de uitkomst positief uitvalt. De voorwaarden voor bijzondere bijstand en minimaregelingen helder opstellen én naleven, is nu belangrijker dan ooit.

Lees het bericht
Bijzonderebijstandpakhuis14nov
Aanbevolen door LCR
14/11/2022

Bekijk de uitzending 'Bijzonder bijstand (on)mogelijk?' van 14 november 2022

De LCR brengt op 14 december 2022 de uitzending 'Bijzondere bijstand (on)mogelijk? bij Pakhuis de Zwijger. De uitzending is hier te volgen. Waar gaat het over? Elke gemeente gaat anders om met bijzondere bijstand. Mensen vertellen over hun ervaringen en gemeenten leggen uit hoe zij hun inwoners beter kunnen helpen.

Lees het bericht
Pakhuis-Bijzondere-bijstand_1740139169
Aanbevolen door LCR
19/10/2022

14 november 2022 Pakhuis de Zwijger: Bijzonder bijstand (on)mogelijk?

Elke gemeente gaat anders om met bijzondere bijstand. Vooral in deze tijd leven vragen bij inwoners of ze echt wel geholpen worden. Zijn de regels te streng of onduidelijk? Kunnen er meer mensen worden geholpen? Hoe kan bijzondere bijstand beter? In gesprek met inwoners en gemeenten.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.