Onderzoek beleving van Algemene nabestaandenwet (Anw)

Ben je weduwe of weduwnaar? Wil je naast de Anw meer uren gaan werken? Of weer aan het werk gaan? Ontvang je Anw als arbeidsongeschikte? Mensen die hiermee ervaringen hebben, kunnen zich melden. Hun verhaal wordt gebruikt om de Anw te verbeteren.

weduwnaar-kind-anw-nabestaanden_178991309

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft het ontwerpbureau Afdeling Buitengewone Zaken gevraagd om een onderzoek te doen naar de beleving van de Algemene nabestaandenwet (Anw). Het gaat dan vooral om mensen die:
• Willen gaan werken
• Meer uren willen gaan werken
• arbeidsongeschikt zijn en Anw ontvangen.

Beter ontwerp mét ervaringen

Het bureau Afdeling Buitengewone Zaken helpt om de dienstverlening van de overheid te verbeteren of nieuwe voorstellen te ontwerpen. Dat kan niet zonder de hulp van mensen die ervaringen hebben met een wet zoals de Anw. Het bureau laat weten: 'We leren veel van jullie ervaringen en willen snappen welke behoeften jullie hebben en wat er in de weg staat. Bijvoorbeeld op welke manier je het liefst in contact komt met de overheid. Je helpt ons om samen met het ministerie de diensten voor nabestaanden te verbeteren. 

Meedoen?

Als je mee wilt doen, recht hebt op Anw of de afgelopen 5 jaar een Anw-uitkering hebt gehad, meld je je aan bij Madelaine Berlis: madelaine@afdelingbuitengewonezaken.nlof bel 06-57274511.
• Je krijgt eerst een telefoontje om kennis te maken en daarna wordt een afspraak gemaakt die ongeveer een uur duurt. 
• De afspraak vindt plaats op een plek die je samen afstemt.
• Je vertelt jouw verhaal. Je bepaalt zelf wat je wel en niet kwijt wilt. En je krijgt een paar eerste ontwerpen te zien en geeft daarover jouw mening.

Je ontvangt een vergoeding voor jouw deelname. 

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.