De LCR heeft kerstreces van 24 december 2022 tot en met 8 januari 2023

Bellen? Van ma  t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Onderzoek beleving van Algemene nabestaandenwet (Anw)

Ben je weduwe of weduwnaar? Wil je naast de Anw meer uren gaan werken? Of weer aan het werk gaan? Ontvang je Anw als arbeidsongeschikte? Mensen die hiermee ervaringen hebben, kunnen zich melden. Hun verhaal wordt gebruikt om de Anw te verbeteren.

weduwnaar-kind-anw-nabestaanden_178991309

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft het ontwerpbureau Afdeling Buitengewone Zaken gevraagd om een onderzoek te doen naar de beleving van de Algemene nabestaandenwet (Anw). Het gaat dan vooral om mensen die:
• Willen gaan werken
• Meer uren willen gaan werken
• arbeidsongeschikt zijn en Anw ontvangen.

Beter ontwerp mét ervaringen

Het bureau Afdeling Buitengewone Zaken helpt om de dienstverlening van de overheid te verbeteren of nieuwe voorstellen te ontwerpen. Dat kan niet zonder de hulp van mensen die ervaringen hebben met een wet zoals de Anw. Het bureau laat weten: 'We leren veel van jullie ervaringen en willen snappen welke behoeften jullie hebben en wat er in de weg staat. Bijvoorbeeld op welke manier je het liefst in contact komt met de overheid. Je helpt ons om samen met het ministerie de diensten voor nabestaanden te verbeteren. 

Meedoen?

Als je mee wilt doen, recht hebt op Anw of de afgelopen 5 jaar een Anw-uitkering hebt gehad, meld je je aan bij Madelaine Berlis: madelaine@afdelingbuitengewonezaken.nlof bel 06-57274511.
• Je krijgt eerst een telefoontje om kennis te maken en daarna wordt een afspraak gemaakt die ongeveer een uur duurt. 
• De afspraak vindt plaats op een plek die je samen afstemt.
• Je vertelt jouw verhaal. Je bepaalt zelf wat je wel en niet kwijt wilt. En je krijgt een paar eerste ontwerpen te zien en geeft daarover jouw mening.

Je ontvangt een vergoeding voor jouw deelname. 

Ook interessant

illustratie-anw_2039176964
Aanbevolen door LCR
14/11/2022

14 december 2022 mini-symposium 'Ik ben nabestaande, wat nu?'

Welke informatiebehoefte hebben mensen als hun partner of naaste overlijdt? Is de informatie goed vindbaar? Welke knelpunten komen zij tegen? Waar zijn er verbeteringen mogelijk? Nabestaanden, de Klantenadviesraad Sociale verzekeringsbank (KAR SVB), de SVB en Landelijke Cliëntenraad (LCR) verkennen de mogelijkheden en grenzen op 14 december 2022. Meld je aan!

Lees het bericht
ouderen-zonder-geld-aow-ontkoppeling-minimumloon-2022
19/01/2022

Oproep aan kabinet: behoud koppeling van AOW met minimumloon

Het is 'onbegrijpelijk' dat het kabinet de koppeling van de AOW met het minimumloon wil loslaten. Dat zeggen ouderenorganisatie KBO-PCOB en andere organisaties in een brandbrief aan de fractievoorzitters in de Tweede Kamer.

Lees het bericht
HOGM Podcast icoon 285x165px
Aanbevolen door LCR
31/10/2022

Podcast 'Fatma Koşer Kaya, de nieuwe voorzitter'

Morgen begint Fatma Koşer Kaya als voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad. Eerder namen we voor #Hetgaatovermij een podcast met haar op. Wie is zij? Wat is haar achtergrond? Waarom juist de LCR? Die is nu te beluisteren: uitzending nummer 3.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.