Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

De LCR heeft verschillende vacatures, kijk snel bij actuele berichten

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Kijk het mini-symposium 'Ik ben nabestaande, wat nu?' van 14 december terug

Een overvol programma waarin de verhalen van nabestaanden die hun partner zijn verloren centraal stonden. Ze kwamen binnen. En hoe! Iedereen is ervan doordrongen dat er iets moet gebeuren als het om het verstrekken van informatie gaat. Ook de bestaanszekerheid stond centraal. De aandacht en bewustwording waren er.

141222dh  symposium LCR 47

Merel Westrik leidde het gesprek met LCR-voorzitter Fatma Koşer Kaya als sidekick. Ze vulden elkaar goed aan. 'We gaan de uitvoerders volgen of er inderdaad iets verandert in de manier waarop nabestaanden worden geïnformeerd', zei Chris Driessen (voorzitter van de KAR SVB) aan het einde namens de organisatoren. 

Terugkijken

Het mini-symposium 'Ik ben nabestaande, wat nu?' is terug te kijken (zie hieronder). De Klanten Advies Raad Sociale verzekeringsbank (KAR SVB), de SVB en Landelijke Cliëntenraad (LCR) zijn het er met elkaar over eens dat er maatwerk moet komen. Met Reinier van Zutphen, nabestaanden, onderzoekers van Motivaction en de Afdeling Buitengewone zaken, SVB, het ministerie van SZW en veel inbreng vanuit de zaal en de mensen die de livestream volgden.

De twee rapporten van Motivaction en de Afdeling Buitengewone Zaken over hoe het nabestaanden vergaat met financiën en de verhouding tussen werk en ANW zijn hieronder te downloaden. 

Ook interessant

Bijzonderebijstandpakhuis14nov
14/11/2022

Signaal én uitzending 14 november 2022 'Bijzonder bijstand (on)mogelijk?'

Elke gemeente gaat anders om met bijzondere bijstand. Mensen vertellen over hun ervaringen en gemeenten leggen uit hoe zij hun inwoners beter kunnen helpen. Dit alles op basis van het signaal Bijzondere bijstand (on)mogelijk? Dat is nu te lezen. Samen met de whitepaper die na de uitzending is opgesteld. De uitzending is ook terug te kijken.

Lees het bericht
AHprijs-rede-groenesticht_1918011065
Aanbevolen door LCR
12/05/2023

Volg online: Met elkaar, nooit alleen met Carola Schouten en Ab Harrewijnprijs

Op 13 mei rond half 3 begint het middagprogramma van 'Met elkaar, nooit alleen'. De hele dag staat in het teken van de GroenLinks-politicus Ab Harrewijn die in 2002 op deze dag overleed. Hij liet een belangrijk gedachtegoed na: samen opkomen voor mensen die het minder hebben of alleen niet redden. En hij stond aan de basis van de LCR. Genoeg om te vieren. Het programma is online te volgen.

Lees het bericht
220615-manifest werkcoalitie
06/10/2022

Werkcoalitie Participatiewet: houd mensen met een beperking niet gevangen

De verbeteringen in de Participatiewet die zijn aangekondigd, bieden veel jongeren met een beperking nog altijd geen enkel perspectief. De werkcoalitie van Stichting Studeren en Werken op Maat (SWOM), CNV, FNV, Vakcentrale voor professionals (VCP), Landelijke Cliëntenraad (LCR), Ieder(in), Coalitie voor Inclusie, Wijstaanop, en Mind vinden dat zij niet gevangen gehouden moeten worden in de Participatiewet.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.