De LCR heeft kerstreces van 24 december 2022 tot en met 8 januari 2023

Bellen? Van ma  t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

LCR-congres 2022 in beeld en film: begin van de viering van het twintigjarig bestaan

De LCR bestaat 20 jaar. De eerste bijeenkomst? Het LCR-congres op 13 oktober met een vol programma. De nieuwe voorzitter is voorgesteld. De tweede podcast is opgenomen. De uitreiking van de RoeteRing aan Vanessa Umboh vond plaats. En verder: een debat over armoede met Tim 'S Jongers en nog de Ab Harrewijnrede. Het is allemaal terug te kijken.

131022dh congres LCR 018
Foto-impressie

Bekijk hier een foto-impressie van het LCR-congres 2022 met als titel Groeiende armoede in een rijk land. 👇🏾

Opening

De opening van het LCR-congres was er een met een indrukwekkende tune, gecomponeerd door Rens van Leeuwen. Alle deelnemers konden direct kennismaken met de nieuwe LCR-voorzitter Fatma Koşer Kaya. 👇🏾

Podcast

Na de opname van de podcast Armoede is vernederend in de serie van #Hetgaatovermij vond de uitreiking van de RoeteRing aan Vanessa Umboh door Eva González Pérez (de winnaar van 2021) plaats.👇🏾

Armoedegesprek

Vanessa Umboh en Tim 'S Jongers (kenner van armoede en directeur van de Wiardi Beckman Stichting) gingen vervolgens met elkaar in gesprek over wat er echt te doen is aan armoede. Onder leiding van dagvoorzitter Rick Brink. 👇🏾

Ab Harrewijnrede

Het LCR-congres is afgesloten met een boeiende Ab Harrewijnrede van Esmah Lahlah, wethouder gemeente Tilburg. De Ab Harrewijnrede 2022 van Esmah Lahlah is ook te downloaden en het fragment is hier terug te zien.👇🏾

14 november 2022

Dit is een van de eerste bijeenkomsten om het twintigjarig bestaan te vieren. De volgende staan al op het programma zoals de Pakhuisuitzending van 14 november 2022 over de bijzondere bijstand.

Ook interessant

LCR-congres-Fatma-armoedepamflet-2022div LCR 17
17/10/2022

Wereld Armoededag: vijf punten die overal nodig zijn

Op 17 oktober is het Wereld Armoededag. Een dag die altijd gericht leek op andere landen, maar die meer en meer belangrijk wordt in Nederland. Dit vraagt om een serieuze omslag zodat iedereen mee kan blijven doen. Het LCR-congres heeft daarom een pamflet aangenomen.

Lees het bericht
Esmah-Lahlah-Uitsnede-website-Dolph-Cantrijn
22/09/2022

Esmah Lahlah houdt Ab Harrewijnrede op LCR-congres 13 oktober

Niemand minder dan Esmah Lahlah, wethouder Bestaanszekerheid, Kansengelijkheid en Talentontwikkeling in Tilburg, houdt op het LCR-congres van 13 oktober 2022 de Ab Harrewijnrede. Het thema? Armoede. Er is inmiddels meer bekend over het programma.

Lees het bericht
vrouw-koud-energieprijzen
13/01/2022

Noodklok Armoedecoalitie: energieprijzen storten mensen in problemen

De Armoedecoalitie waarvan ook de LCR deel uitmaakt heeft minister Carola Schouten van Armoedebeleid erop gewezen dat er extreme situaties ontstaan bij mensen met lage inkomens en gestegen energieprijzen. De compensatie is lang niet genoeg.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.