Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Podcast 'Armoede is vernederend' van #hetgaatovermij

Tijdens het LCR-congres 'Groeiende armoede in een rijk land' is de tweede podcast van #Hetgaatovermij opgenomen. Twee mensen delen hun verhalen. Ze vertellen wat het met hen doet dat ze niet genoeg inkomen hebben om huur, energie en dagelijkse levensbehoeften van te betalen. Aan het woord zijn Hanny Heuvelink en Yvonne Liew-On. Zij vertellen wat zij tegenkomen en welke ideeën zij hebben om schrijnende toestanden tegen te gaan.

Icoon HGOM Podcast 3000x3000px

Je kunt je op verschillende manieren abonneren op deze podcast. Via Spotify maar ook via andere podcastprogramma's van bijvoorbeeld Apple. Hieronder is de podcast ook te beluisteren.

De volgende uitzending is een introductiegesprek met de nieuwe voorzitter van de LCR Fatma Koşer Kaya en verschijnt op 31 oktober 2022.

Ook interessant

Esmah-Lahlah-Uitsnede-website-Dolph-Cantrijn
22/09/2022

Esmah Lahlah houdt Ab Harrewijnrede op LCR-congres 13 oktober

Niemand minder dan Esmah Lahlah, wethouder Bestaanszekerheid, Kansengelijkheid en Talentontwikkeling in Tilburg, houdt op het LCR-congres van 13 oktober 2022 de Ab Harrewijnrede. Het thema? Armoede. Er is inmiddels meer bekend over het programma.

Lees het bericht
Beginnende-schulden-betalignsachterstand-635648501
07/04/2022

Pakhuis 6 april 2022: Sleutel oplossing schuldenprobleem ligt bij schuldeisers

Een pauzeknop voor mensen met schulden is mooi. De knelpunten zitten vooral bij de hoge aanmanings- of incassokosten van de schuldeisers. Daarbij lijkt de overheid koploper. Voor mensen met betalingsachterstanden is het persoonlijk contact belangrijk. Dat blijkt uit de Pakhuis-uitzending van 6 april.

Lees het bericht
Storytelling-overleg-Schouten_436650400
19/01/2023

Minister Schouten luistert naar mensen met ervaringen in de bijstand

'Ik wil graag werken, maar de regels maken het zowat onmogelijk.' Of: 'Het vangnet van de bijstand is te plakkerig: je wordt erin gevangen gehouden'. Vijf mensen deelden deze week samen met de LCR hun ervaringen in de bijstand met minister Carola Schouten. Niet eenmalig, want het is de bedoeling dat mensen geregeld vanuit hun eigen leven vertellen wat er beter kan.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.