Esmah Lahlah houdt Ab Harrewijnrede op LCR-congres 13 oktober

Niemand minder dan Esmah Lahlah, wethouder Bestaanszekerheid, Kansengelijkheid en Talentontwikkeling in Tilburg, houdt op het LCR-congres van 13 oktober 2022 de Ab Harrewijnrede. Het thema? Groeiende armoede in een rijk land. Dat betekent dat zowel in de rede als de rest van het programma dit thema centraal staan.

Esmah-Lahlah-Uitsnede-website-Dolph-Cantrijn

Esmah Lahlah is voor het Nederlandse publiek bekend geworden omdat ze als wethouder van Tilburg besloot om vorig jaar een maand in de bijstand door te brengen. Hierdoor zijn de regels van de Participatiewet in haar gemeente versoepeld. Daarnaast vindt ze dat de uitkering gewoon veel te laag is. 'Dat is geen leven, alleen maar overleven', liet ze in interviews weten. Ze heeft een uitgesproken mening en die zal zeker doorklinken in haar Ab Harrewijnrede die de afsluiting vormt van het LCR-congres.

Programma

In het begin van het programma wordt de tweede podcast van #Hetgaatovermij opgenomen, waarin presentator Vincent Bijlo met mensen die zelf meemaken of hebben meegemaakt. Daarna wordt voor de tweede keer de RoeteRing uitgereikt. Dat doet de eerste winnaar van de RoeteRing: Eva González Pérez. Zij is als advocaat van gedupeerden van het toeslagschandaal nooit gestopt om aandacht voor de misstanden te vragen. 
Aansluitend gaan verschillende experts - mensen die armoede van dichtbij meemaken - met elkaar én met de deelnemers in gesprek hoe de armoedegolf gestopt kan worden én mensen écht hulp kunnen krijgen.
Afsluiter is de Ab Harrewijnrede. Ook hier hebben mensen de mogelijkheid om vragen te stellen. Het programma begint om 13.00 uur en is afgelopen rond 18.30 uur. Het is mogelijk om aanwezig te zijn op locatie (Sociëteit de Vereeniging aan de Kazernestraat in Den Haag) of online. Als de zaal vol is, krijgen mensen die zich later aanmelden wel de mogelijkheid om online deel te nemen. 

De komende weken maken we meer namen bekend van mensen die deelnemen aan de podcast én het gesprek na de uitreiking van de RoeteRing.

Fotografie: Dolph Cantrijn

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.