Praat mee over UWV: hetgaatovermij.org

Bellen? Van ma  t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Esmah Lahlah houdt Ab Harrewijnrede op LCR-congres 13 oktober

22/09/2022

Niemand minder dan Esmah Lahlah, wethouder Bestaanszekerheid, Kansengelijkheid en Talentontwikkeling in Tilburg, houdt op het LCR-congres van 13 oktober 2022 de Ab Harrewijnrede. Het thema? Groeiende armoede in een rijk land. Dat betekent dat zowel in de rede als de rest van het programma dit thema centraal staan.

Esmah-Lahlah-Uitsnede-website-Dolph-Cantrijn

Esmah Lahlah is voor het Nederlandse publiek bekend geworden omdat ze als wethouder van Tilburg besloot om vorig jaar een maand in de bijstand door te brengen. Hierdoor zijn de regels van de Participatiewet in haar gemeente versoepeld. Daarnaast vindt ze dat de uitkering gewoon veel te laag is. 'Dat is geen leven, alleen maar overleven', liet ze in interviews weten. Ze heeft een uitgesproken mening en die zal zeker doorklinken in haar Ab Harrewijnrede die de afsluiting vormt van het LCR-congres.

Programma

In het begin van het programma wordt de tweede podcast van #Hetgaatovermij opgenomen, waarin presentator Vincent Bijlo met mensen die zelf meemaken of hebben meegemaakt. Daarna wordt voor de tweede keer de RoeteRing uitgereikt. Dat doet de eerste winnaar van de RoeteRing: Eva González Pérez. Zij is als advocaat van gedupeerden van het toeslagschandaal nooit gestopt om aandacht voor de misstanden te vragen. 
Aansluitend gaan verschillende experts - mensen die armoede van dichtbij meemaken - met elkaar én met de deelnemers in gesprek hoe de armoedegolf gestopt kan worden én mensen écht hulp kunnen krijgen.
Afsluiter is de Ab Harrewijnrede. Ook hier hebben mensen de mogelijkheid om vragen te stellen. Het programma begint om 13.00 uur en is afgelopen rond 18.30 uur. Het is mogelijk om aanwezig te zijn op locatie (Sociëteit de Vereeniging aan de Kazernestraat in Den Haag) of online. Als de zaal vol is, krijgen mensen die zich later aanmelden wel de mogelijkheid om online deel te nemen. 

De komende weken maken we meer namen bekend van mensen die deelnemen aan de podcast én het gesprek na de uitreiking van de RoeteRing.

Fotografie: Dolph Cantrijn

Ook interessant

LCR-congres_met-tekst-641772313
Aanbevolen door LCR
31/08/2022

LCR-congres 13 oktober: groeiende armoede in een rijk land

Het LCR-congres is er weer. Deelnemers kunnen op locatie óf online een dynamisch programma verwachten vol bijzondere momenten. Met uiteraard de uitreiking van de RoeteRing en de Ab Harrewijn-rede. Wie de rede houdt, maken we de komende weken bekend.

Lees het bericht
Beginnende-schulden-betalignsachterstand-635648501
Aanbevolen door LCR
07/04/2022

Sleutel voor oplossing van schuldenprobleem ligt bij schuldeisers

Een pauzeknop voor mensen met schulden is mooi. De knelpunten zitten vooral bij de hoge aanmanings- of incassokosten van de schuldeisers. Daarbij lijkt de overheid koploper. Voor mensen met betalingsachterstanden is het persoonlijk contact belangrijk. Dat blijkt uit de Pakhuis-uitzending van 6 april.

Lees het bericht
220524-Pakhuis de Zwijger-24-mei-2022-Jouw-goed-recht
25/05/2022

Jouw recht moet aan alle kanten worden beschermd

De Pakhuis de Zwijger-uitzending met de LCR op 24 mei 2022 stond in het teken van rechten van mensen in de sociale zekerheid. Welke rechten? Dat vragen velen zich af. Wetgeving is ingewikkeld. Uitvoering beweegt lang niet altijd mee. En de kennis van wie recht wil halen, schiet tekort. Oplossingen? Die waren er wel.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.