Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Fatma Koşer Kaya is de nieuwe voorzitter van de LCR

Op het LCR-congres van 13 oktober 2022 is Fatma Koşer Kaya voorgesteld als de nieuwe voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad. Zij is met een luid applaus begroet. Koşer Kaya heeft duidelijk een missie: 'Veel mensen struikelen dagelijks over onbegrijpelijke regels van de overheid. De LCR ziet deze mensen en ziet welke problemen zij tegenkomen. Ik vind het ongelooflijk belangrijk dat iedereen hen ziet en hoort.'

Fatma-Koser-Kaya-voorzitter-LCR
Stem laten klinken

Ze benadrukt het belang van een rechtvaardige behandeling: 'Ik kan niet tegen onrecht. Mensen vertellen mij dat zij de dupe zijn geworden van het overheidsbeleid dat is gemaakt op basis van wantrouwen. Velen zijn het vertrouwen in de overheid kwijt. Dat is echt zorgelijk, want juist die overheid zal hen ook weer verder moeten helpen. De LCR hoort heel veel verhalen van mensen die vertellen over hun ervaringen. Die stem kunnen we samen door laten klinken.’

Pamflet armoede

Een eerste actie heeft ze al beloofd: ze nam een pamflet aan van alle deelnemers aan het congres met vijf punten om armoede te bestrijden. Die, zo beloofde ze, brengt ze in de Raad in. In de maand oktober bereidt ze zich verder voor op haar taak als voorzitter. Op 1 november gaat ze aan de slag.

Achtergrond

Fatma Koşer Kaya heeft een rijke achtergrond als jurist, advocaat sociale zekerheidsrecht en arbeidsrecht, kamerlid voor D66 en wethouder. Ze kent het bestuurlijke speelveld goed en heeft goede contacten in zowel de landelijke als lokale politiek. Al die kennis en netwerken wil ze graag inzetten voor de LCR.

Podcast

Binnenkort maakt het grote publiek nader kennis met Fatma Koşer Kaya in de derde podcast van #hetgaatovermij. Koşer Kaya is de vierde voorzitter van de LCR en volgt Amma Asante op die op 1 september 2022 afscheid nam.

Fotografie: Thierry Schut

Ook interessant

Icoon HGOM Podcast 3000x3000px
10/10/2022

Eerste podcast van #hetgaatovermij te beluisteren

#Hetgaatovermij is de website van de Landelijke Cliëntenraad én andere organisaties. De komende tijd publiceert de LCR geregeld een podcast. Vandaag is de primeur: de eerste podcast die is opgenomen bij het afscheid van Amma Asante staat nu live. De volgende podcast verschijnt op 20 oktober 2022 en gaat over armoede.

Lees het bericht
Amma-in-EW
25/08/2022

Elseviers Weekblad maakt profiel van vertrekkende LCR-voorzitter

De functie van LCR-voorzitter heeft Amma Asante geen windeieren gelegd. Daardoor kon ze zich samen met het team in de kijker spelen. Daarom is ze opgevallen in politiek Den Haag. Elseviers Weekblad besteedt in een profiel aandacht aan haar ontwikkeling en vertrek.

Lees het bericht
Micha-Blok-def
24/08/2022

Mischa! praat met Amma Asante

Een gesprek midden in de nacht van Micha Blok en Amma Asante. Mischa Blok zoekt in het programma naar de drijfveren van haar gasten. Een uur lang is ze met Amma Asante de diepte ingegaan. Over haar eigen leven, over haar werk als LCR-voorzitter, het krijgen van kansen en haar eigen ontwikkeling.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.