Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

In de media: vergoedingen brengen vrijwilligers in de problemen

Mensen met een uitkering lopen risico op een boete of zelfs korting op de uitkering als ze een vrijwilligersvergoeding ontvangen. De regels zijn ingewikkeld waardoor het onbewust maken van fouten op de loer ligt. Zowel RTL Nieuws, Trouw als NOS besteedden er aandacht aan.

Trouw-vrijwilligersvergoeding-dec-2022

In een interview met RTL-nieuws vertelde LCR-voorzitter Fatma Koşer Kaya wat de gevolgen zijn van het mistige vrijwilligersbeleid voor mensen met een uitkering of een laag inkomen. Ook Trouw besteedde aandacht aan dit signaal van de LCR met berekeningen van het Nibud.

Ook interessant

BNNVARAKASSA vrijwilligersvergoedingen
09/05/2022

BNNVARA Kassa over problemen met vergoedingen voor vrijwilligers

Sommige organisatie geven aan hun vrijwilligers als extraatje een vrijwilligersvergoeding. Daarvoor geldt een vrijstelling zodat je uitkering niet in gevaar komt. Veel vrijwilligers melden het probleem dat ook onkostenvergoedingen soms daarbij worden opgeteld met alle gevolgen van dien. De LCR werkte mee aan de BNNVARA Kassa uitzending.

Lees het bericht
Pakhuis de Zwijger 2 Participatiewet 2 dec 2021
03/12/2021

Uitzending 'Pakhuis': Participatiewet moet volledig op de schop

De Participatiewet is al jaren in opspraak. Hardvochtig optreden. De onredelijke kostendelersnorm. In de uitzending op 2 december van Pakhuis de Zwijger en de LCR stond daarom de vraag centraal: wat kan er nu al beter in de Participatiewet?

Lees het bericht
jong-stel-shutterstock_1328789192
19/10/2021

Tilburg maakt samenwonen op proef mogelijk

Wie in de bijstand zit en gaat samenwonen met iemand met een eigen inkomen (of spaargeld) raakt zijn uitkering kwijt en wordt zo volledig financieel afhankelijk van zijn of haar nieuwe huisgenoot. In Tilburg is een proef gestart met samenwonen zonder gevolgen.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.