Terugkijken: uitzending 'NLKIEST' van 10 maart 2021

Dynamisch. Direct. Betrokken. En vooral ook uitstekende inbreng van mensen die hun ervaring vertelden. Dat is de sfeer die straalde uit NLKIEST, de laatste online uitzending van Pakhuis de Zwijger en de LCR gisteren (10 maart 2021). 

LCR-voorzitter Amma Asante liet zich uitstekend gelden als een kritische vertegenwoordiger van burgers. Hoe het moest met het minimumloon? Dat willen alle partijen verhogen. Verschillende partijen riepen op om dan ook de uitkeringen mee te verhogen.

NLKIEST-uitzending-10-maart-2021
Kostendelersnorm

Dat de bestaanszekerheid van belang is, onderstreepte ook iedereen. De oproep van een van de kijkers om bestaanszekerheid persoonsgebonden te maken, kreeg ook brede bijval. Maar CDA en D66 wilden niet toezeggen zich hard te maken voor het afschaffen van de kostendelersnorm.

Warm hart en handtekening

De kamerleden Gert van Dijk (PvdA), Marijke van Beukering (D66), René Peters (CDA), Noortje Thijssen (GroenLinks), Jasper van Dijk (SP) en Raymond Brood (50PLUS) waren het opvallend vaak met elkaar eens op hoofdlijnen. Of de Participatiewet van tafel moet of moeten omgevormd, verschillen de meningen, maar dat het anders moet, vindt iedereen.
De vraag om dan ook maar allemaal het pamflet 'Bestaanszekerheid is broodnodig' van de Armoedecoalitie te ondertekenen vonden CDA en D66 weer te ver gaan. Maar de kamerleden verzekerden beiden de uitgangspunten wel een warm hart toe te dragen. Grote afwezige was de VVD die evenmin het pamflet van de Armoedecoalitie heeft ondertekend.

Blijven voeden

Alle aanwezige kamerleden hebben aangegeven graag regelmatig contact te houden met de LCR en andere burgers. Zo blijven zij gevoed en kunnen ze hun taken beter uitvoeren. Amma Asante voegde er fijntjes aan toe dat de LCR hiervoor wel in staat moet worden gesteld. Het bureau is nu nog klein. Het is hard nodig dat er beleidsmatig uitbreiding komt om de belangrijke taak van vertegenwoordiging van burgers goed te kunnen blijven uitvoeren. 

Houd berichten in de gaten

De uitzendingenreeks De Nieuwe Solidariteit bij Pakhuis de Zwijger is voor nu even afgelopen. De LCR bespreekt meer mogelijkheden om mensen te betrekken bij zijn beleid. Houd de berichten in de gaten op Linkedin, Facebook en Twitter

Uitzending van 10 maart 2021 NLKIEST terugkijken kan 👇🏾

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.