Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Fatma Koşer Kaya 100 dagen LCR-voorzitter: Trouw maakt de balans op

Trouw staat stil bij het feit dat Fatma Koser Kaya honderd dagen voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad is. Over bestaanszekerheid, over de verhalen van mensen die zij naar de LCR sturen, over meedoen en de papieren werkelijkheid. 'Beleidsmakers hebben tot nu toe altijd wetten gemaakt vanuit hun blik op de wereld”, benadrukt Koşer Kaya. “Vanuit hun eigen idee van hoe mensen met wetten omgaan. Maar dat is een papieren werkelijkheid. We moeten dat omkeren.'

Fatma in Trouw feb 2023

Ook interessant

_62A5005
02/11/2021

LCR-congres biedt veel ruimte voor persoonlijk verhaal

De allereerste RoeteRing naar Eva González Pérez, een leerzame sessie over armoede en bijstand van Arjan Vliegenthart, interactie met de zaal en natuurlijk het 'HO' van ombudsman Reinier van Zutphen. Een succesvol LCR-congres met vele hoogtepunten.

Lees het bericht
Amma-Asante-KL-HTW-lezing-RvS-HK20220602-310
04/06/2022

Eerste Herman Tjeenk Willink-lezing: gesproken column van Amma Asante

Hij is 80 jaar geworden en daarom is de Herman Tjeenk Willink-lezing ingesteld. De oud vice-president van de Raad van State trapte zelf de tweejaarlijkse lezingenreeks af. Het thema van de lezingen is de democratische rechtsorde in de praktijk. Bij deze eerste editie twee gesproken columns: Van Jesse Frederik én van Amma Asante.

Lees het bericht
Blog-Amma-laatste_tekst-291383204
05/09/2022

Laatste blog van Amma Asante: bitterzoet

Het is Amma Asante's laatste blog voor de Landelijke Cliëntenraad. Ze noemt het een bitterzoet moment. Bitter omdat het werk dat de LCR doet haar aan het hart gaat: ze moet dat achter zich laten. Zoet omdat zij samen met de LCR terug kan kijken op mooie resultaten.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.