Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

De LCR heeft verschillende vacatures, kijk snel bij actuele berichten

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Terugkijken: uitzending 'Als de overheid faalt' van 4 maart 2021

De drama's rondom de toeslagen. En dan de laatste uitkomsten van de Tijdelijke commissie uitvoeringsorganisaties (TCU). Conclusies zijn steeds: de kwaliteit van de dienstverlening door de overheid holt achteruit. De nadruk ligt op het controleren van burgers en niet op het bieden van bestaanszekerheid. Hoe kunnen we de menselijk maat terugbrengen in de uitvoering? Hoe geven we burgers meer inspraak? En welke rol kunnen cliëntenorganisaties daarin spelen?

Op 4 maart 2021 vond de uitzending van de LCR & Pakhuis de Zwijger plaats: 'Als de overheid faalt' (klik hieronder om terug te kijken). Met Amma Asante, vice-voorzitter Nevin Özütok van de TCU en WRR-onderzoeker Anne-Greet Keizer. En natuurlijk met twee vertegenwoordigers van cliëntenorganisaties Willem Hamminga en Kees Veerman. 

Uitzending 4 maart 2021 'Als de overheid faalt' terugkijken 👇🏾

Ook interessant

carola-schouten-en-karien-van-gennip
11/01/2022

Blog Amma Asante: Geachte mevrouw Schouten en mevrouw Van Gennip,

Allereerst feliciteer ik u namens de LCR hartelijk met uw benoeming in het kabinet Rutte IV en ik wens u veel succes toe bij de uitoefening van uw bijzondere ambt. Het is goed om te zien dat op cruciale posten binnen het kabinet – financiën, sociale zaken en werkgelegenheid – drie deskundige vrouwen zijn benoemd.

Lees het bericht
9J7A4981
21/11/2021

Terugblik, interviews en video's van het LCR-congres in Sociaal Bestek

Het LCR-congres blijkt ook bij de deelnemers goed in de smaak te zijn gevallen. Velen hebben gevraagd of het filmmateriaal ook terug te kijken is. Dat is zo. Sociaal Bestek kreeg de primeur en maakte een white paper.

Lees het bericht
_62A5005
02/11/2021

LCR-congres biedt veel ruimte voor persoonlijk verhaal

De allereerste RoeteRing naar Eva González Pérez, een leerzame sessie over armoede en bijstand van Arjan Vliegenthart, interactie met de zaal en natuurlijk het 'HO' van ombudsman Reinier van Zutphen. Een succesvol LCR-congres met vele hoogtepunten.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.