Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

De LCR heeft verschillende vacatures, kijk snel bij actuele berichten

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Het manifest 'Een oproep tot meer echt bijstand' heeft veel losgemaakt. Velen hebben de LCR gevraagd of ze ook mee kunnen ondertekenen of ondersteunen. Om dat mogelijk te maken, kunnen mensen zich nu melden. De LCR verzamelt alle sympathisanten zodat er straks een nog stevig manifest staat.

Ondersteunen-duimen-omhoog-manifest
Manifest wordt gezien

Heel veel mensen die zelf een uitkering hebben, maar ook organisaties die zich richten op mensen in de Participatiewet, willen graag laten zien dat ze achter het manifest staan. De lijst met ondertekenaars wordt steeds langer. Daarom hebben we besloten om het voor iedereen mogelijk te maken het manifest te ondersteunen. Dat kan via deze link. 👇🏾

Laat jouw mening horen over dit thema

Het gaat vaak over hoogte van uitkeringen of toeslagen. Is dat belangrijk of is het veel belangrijker dat je rond kunt komen en niet in de schulden raakt?

Poll

Moet bestaanszekerheid voorop staan?

Ook interessant

pakhuis-de-zwijger-gemeente-aan-zet-10-maart-2022
11/03/2022

Uitzending 10 maart 2022 Gemeente aan zet: veel meer voor én met inwoners

Dak- en thuisloosheid oplossen? Gemeenten moeten veel meer doen voor mensen die op het werk ondersteuning vragen. Inwoners zijn niet op te knippen in 'stukjes'. En een sterkere stem voor burgers. Allemaal in het debat tussen politici én inwoners in Pakhuis de Zwijger op 10 maart 2022.

Lees het bericht
kerstboom-coalitieakkoord
20/12/2021

Coalitieakkoord: 'Veel van verlanglijst onder de boom, maar wat zit erin?'

Veel van wat op het verlanglijstje stond die de Landelijke Cliëntenraad (LCR) in maart bij de verkiezingen en ook bij de informateurs neerlegde, is terug te zien in het coalitieakkoord. Amma Asante, voorzitter LCR: ‘Op het oog liggen er mooie pakketjes onder de kerstboom, maar de vraag is wat de echte inhoud is.'

Lees het bericht
2021-Jaarverslag-Landelijke-Clientenraad-LCR-12-apr-2022
13/04/2022

2021 Samen werken aan bestaanszekerheid

Verrekening van inkomsten. Een onvindbaar UWV-meldpunt. De TONK. De WIA-voorschotten. Heel veel media en een explosie op social media. 2021 was een vol jaar voor de mensen voor wie de LCR opkomt. Het staat allemaal in het Jaarverslag 2021.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.