Visueel beperkt en ervaring met aanvragen werkvoorzieningen?

Om te kunnen werken, hebben mensen die slechtziend of blind zijn soms hulpmiddelen nodig. Deze werkvoorzieningen komen voor iedereen die een WW, Wia- of Wajong-uitkering heeft vanuit UWV. Wie onder de Participatiewet valt moet naar de gemeente. Heb je een baan gevonden en kun je aan de slag? Hoe gaat het dan met het aanvragen én krijgen van die voorzieningen?

braille-werk
Cliëntentoets

Wij willen het graag weten. Samen met de Oogvereniging maakt de LCR een cliëntentoets. We vragen daarom iedereen die ervaring heeft met het aanvragen van werkvoorzieningen om zich te melden. Op die manier kunnen we goed in kaart brengen waar de knelpunten liggen en wat er goed gaat. 

Oplossen knelpunten

Het verzoek voor het maken van deze toets komt van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Op die manier kan bekeken worden hoe de knelpunten zijn op te lossen bij de aanvragen én de toekenning van allerlei hulpmiddelen en ondersteuning om aan het werk te gaan én te blijven.

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.