Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma  t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Visueel beperkt en ervaring met aanvragen werkvoorzieningen?

Om te kunnen werken, hebben mensen die slechtziend of blind zijn soms hulpmiddelen nodig. Deze werkvoorzieningen komen voor iedereen die een WW, Wia- of Wajong-uitkering heeft vanuit UWV. Wie onder de Participatiewet valt moet naar de gemeente. Heb je een baan gevonden en kun je aan de slag? Hoe gaat het dan met het aanvragen én krijgen van die voorzieningen?

braille-werk
Cliëntentoets

Wij willen het graag weten. Samen met de Oogvereniging maakt de LCR een cliëntentoets. We vragen daarom iedereen die ervaring heeft met het aanvragen van werkvoorzieningen om zich te melden. Op die manier kunnen we goed in kaart brengen waar de knelpunten liggen en wat er goed gaat. 

Oplossen knelpunten

Het verzoek voor het maken van deze toets komt van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Op die manier kan bekeken worden hoe de knelpunten zijn op te lossen bij de aanvragen én de toekenning van allerlei hulpmiddelen en ondersteuning om aan het werk te gaan én te blijven.

Laat jouw mening horen over dit thema

Het gaat vaak over hoogte van uitkeringen of toeslagen. Is dat belangrijk of is het veel belangrijker dat je rond kunt komen en niet in de schulden raakt?

Poll

Moet bestaanszekerheid voorop staan?

Ook interessant

220615-Schouten-werkcoalitie-verbeteren-bestaanszekerheid
15/06/2022

Minister, verbeter bestaanszekerheid mensen met een beperking

Bied mensen met een beperking bestaanszekerheid en werk! Die oproep deed de Werkcoalitie vandaag aan minister Schouten van armoedebeleid en participatie. De Werkcoalitie – Ieder(in), de Landelijke Cliëntenraad, FNV, VCP, CNV, Wij Staan Op!, MIND, Coalitie voor inclusie en Stichting Studeren & Werken Op Maat – overhandigde de minister een manifest met vier voorstellen.

Lees het bericht
kerstboom-coalitieakkoord
20/12/2021

Coalitieakkoord: 'Veel van verlanglijst onder de boom, maar wat zit erin?'

Veel van wat op het verlanglijstje stond die de Landelijke Cliëntenraad (LCR) in maart bij de verkiezingen en ook bij de informateurs neerlegde, is terug te zien in het coalitieakkoord. Amma Asante, voorzitter LCR: ‘Op het oog liggen er mooie pakketjes onder de kerstboom, maar de vraag is wat de echte inhoud is.'

Lees het bericht
311011 - Pakhuis bestaanszekerheid
11/02/2021

Terugkijken: uitzending 'Inkomenszekerheid in crisistijd' van 11 februari 2021

De coronacrisis zorgt ervoor dat werk en inkomen voor veel mensen onder druk staan. Om mensen hiervoor te compenseren, heeft het Rijk heeft een heleboel steunmaatregelen in het leven geroepen. Hoe staat het ervoor met het sociaal pakket? Daarover gaat de uitzending bij Pakhuis de Zwijger van vanavond.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.