De LCR heeft kerstreces van 24 december 2022 tot en met 8 januari 2023

Bellen? Van ma  t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

STAR bevestigt: nabestaandenpensioen biedt geen goed vangnet

Het nabestaandenpensioen is voor midden en lage inkomens niet goed geregeld. De LCR en de Stichting van de Arbeid (STAR) zijn het met elkaar eens dat de signalen van mensen verontrustend zijn. Om te komen tot een beter pensioenstelsel (vooral voor nabestaanden) stelt de STAR voor om het transparanter, begrijpelijker en levensloopbestendiger te maken. De brief van de LCR wordt gebruikt als inbreng in het debat in de Tweede Kamer van 25 juni 2020 over de Algemene Nabestaandenwet (ANW).

begraafplaats-vrouw-rouwen-shutterstock_1143491999
Publiek pensioen moet terugkomen

Naast deze opmerkingen wijst de LCR erop dat de verbeteringen die de STAR voorstelt het maximaal haalbare voor nu is. Beide organisaties zijn het erover eens dat het publieke nabestaandenpensioen terug moet komen. De LCR ziet dat er grote tegenstellingen zitten tussen de analyse van het ministerie van SZW, de analyses van LCR en STAR en de initiatiefnota van kamerleden Bruins en Omtzigt. 

Ook interessant

Graf-moeder-zoon-shutterstock_180517940
19/02/2020

Verder bezuinigen op nabestaandenuitkering kan niet

Tot grote verbijstering van de LCR wil het kabinet gaan bezuinigen op de nabestaandenuitkering. Alleen weduwen en weduwnaars die geen andere inkomsten hebben kunnen er dan een beroep op doen. ‘Het wegvallen van een partner is al traumatisch genoeg.'

Lees het bericht
oudere-shutterstock_552240556
10/10/2020

Meer oog voor kwetsbare, arme ouderen

Maar liefst een derde van de Nederlandse ouderen heeft geen spaargeld of eigen vermogen. Een deel van hen leeft onder het sociaal minimum.

Lees het bericht
Begraafplaats-vrouw-kinderen-650367397
21/05/2019

Na overlijden partner blijft nabestaande achter in chaos

De dood is een zekerheid. Dat de partner goed verzorgd achterblijft, is dat helaas niet. Veel nabestaanden krijgen bij het verlies van hun partner te maken met administratieve rompslomp en financiële zorgen.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.