Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

De LCR heeft verschillende vacatures, kijk snel bij actuele berichten

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Eerste Herman Tjeenk Willink-lezing: gesproken column van Amma Asante

Hij is 80 jaar geworden en daarom is de Herman Tjeenk Willink-lezing ingesteld. De oud vice-president van de Raad van State trapte zelf de tweejaarlijkse lezingenreeks af. Het thema van de lezingen is de democratische rechtsorde in de praktijk. Bij deze eerste editie twee gesproken columns: Van Jesse Frederik én van Amma Asante.

Amma-Asante-KL-HTW-lezing-RvS-HK20220602-310
Bijzondere gasten

Het thema van de lezingen is de democratische rechtsorde in de praktijk. Dit thema loopt als een rode draad door het werkzame leven van Herman Tjeenk Willink. Hij zei hier zelf over dat verbindingen belangrijk zijn. Tussen wetgever en rechter, tussen de werkelijkheid van het bestuur en de wereld waarin burgers leven, tussen democratie en rechtsorde. Na de lezing van Herman Tjeenk Willink werden er twee columns uitgesproken met het centrale thema. De eerste column was van LCR-voorzitter Amma Asante. Daarna volgde onderzoeksjournalist Jesse Frederik van De Correspondent en winnaar van de Anne Vondelingprijs 2021.

HTW-Lezing RvS-HK20220602-203
Bijzondere gasten

Een bijzondere genodigde was H.K.H. prinses Beatrix. Ook de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de president van de Algemene Rekenkamer, de Nationale Ombudsman en leden van de Eerste Kamer en Tweede Kamer waren aanwezig. Daarnaast was uiteraard de vice-president van de Raad van State Thom de Graaf als gastheer aanwezig. Hij zei: 'Ik ben blij dat we de 80e verjaardag van onze oud vice-president luister kunnen bijzetten met deze lezingencyclus die zijn naam draagt. Hiermee is het gedachtengoed van Herman Tjeenk Willink blijvend aan de Raad van State verbonden.'

Fotografie: Hans Kouwenhoven

Ook interessant

openbaarheid-informatie-adviescollege_1732345270
03/06/2022

Amma Asante adviseert over openheid overheid

Het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding moet de regering en het parlement gaan adviseren over het openbaar maken van informatie. Amma Asante is benoemd tot één van de leden van dit adviescollege. Oud-kamerlid Ineke van Gent is de voorzitter.

Lees het bericht
data-protectie-klein-privacy-shutterstock_1726916926
16/02/2022

Coalitie van burgerrechten: Eerste Kamer wijs 'Super SyRI' af!

De burgerrechtencoalitie die eerder de rechtszaak tegen SyRI won, roept de Eerste Kamer op de nog ingrijpendere datakoppelwet WGS af te wijzen. Volgens de partijen ligt het voorstel op ramkoers met de rechtsstaat en weigert het kabinet lessen te trekken uit het Toeslagenschandaal.

Lees het bericht
carola-schouten-en-karien-van-gennip
11/01/2022

Blog Amma Asante: Geachte mevrouw Schouten en mevrouw Van Gennip,

Allereerst feliciteer ik u namens de LCR hartelijk met uw benoeming in het kabinet Rutte IV en ik wens u veel succes toe bij de uitoefening van uw bijzondere ambt. Het is goed om te zien dat op cruciale posten binnen het kabinet – financiën, sociale zaken en werkgelegenheid – drie deskundige vrouwen zijn benoemd.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.