Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Cliëntentoets loonkostensubsidie: veel onduidelijk voor werknemers

De loonkostensubsidie roept nog tal van vragen op. Er leven ook onduidelijkheden voor werknemers. Dat is de reden dat de LCR een cliëntentoets over de lagere regelgeving loonkostensubsidie heeft uitgevoerd. In de uitgebreide toets komen tal van kwesties aan bod. Hoofdlijnen zijn de loonwaardebepaling en de studietoeslag in de Participatiewet. De cliëntentoets is aangeboden aan staatssecretaris Van 't Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

student-shutterstock_667475674
NIet uniform

Momenteel wordt de loonwaarde van een werknemer nog niet op een uniforme manier bepaald. De LCR stelt voor één werkwijze te hanteren die het UWV gaat gebruiken. Ook aan degene die de loonwaarde bepaalt moeten eisen worden gesteld. 

Studietoeslag

Een tweede heikele punt is de studietoeslag in de Participatiewet. Een onlogische combinatie, zo stelt de LCR. Het is veel logischer een aparte regeling te maken voor studenten in de Wet studiefinanciering. Nu zijn er te veel verschillen tussen gemeenten en kunnen gemeenten ook een verzoek om studietoeslag afwijzen. Daarnaast zou er meer voorlichting moeten komen om niet-gebruik te voorkomen.

Laat jouw mening horen over dit thema

Kan de Participatiewet worden aangepast of moet er een nieuwe wet komen?

Poll

Wat vind jij wat er met de Participatiewet moet gebeuren?

Ook interessant

verrekenen-beperking-shutterstock_1198486162
25/02/2021

Als verrekenen een beperking is: veel aandacht voor rapport

Mensen met een arbeidsbeperking die naast een uitkering deels aan het werk gaan krijgen te maken met inkomensonzekerheid en financiële problemen. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van uitvoeringsorganisatie UWV. De LCR is initiatiefnemer van dit onderzoek van Optimalistic, Muzus en Stimulansz.

Lees het bericht
210225-PdZ-screen
26/02/2021

Terugkijken: uitzending 'Verrekening van inkomsten' van 25 februari 2021

Een boeiende en propvolle uitzending was het op 25 februari bij Pakhuis de Zwijger over verrekening van inkomsten. Onderzoekers hebben duidelijk gemaakt hoe nijpend de problemen zijn.

Lees het bericht
thuis-zitten-banenafspraak-shutterstock_1672141330
02/12/2020

Probeer mensen uit banenafspraak echt aan het werk te krijgen

Mensen die binnen de banenafspraak vallen, hebben iets meer kans gekregen op werk. Althans voor de crisis. Nu worden zij extra geraakt. Dat pleit voor extra investeringen in werkgelegenheid voor deze groep.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.