Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Als verrekenen een beperking is: veel aandacht voor rapport

Mensen met een arbeidsbeperking die naast een uitkering deels aan het werk gaan krijgen te maken met inkomensonzekerheid en financiële problemen. Dat blijkt uit een onderzoek 'Als verrekenen een beperking is' in opdracht van uitvoeringsorganisatie UWV. De LCR is initiatiefnemer van dit onderzoek. Veel media besteedden aandacht aan het onderzoek.

verrekenen-beperking-shutterstock_1198486162

Optimalistic, Muzus en Stimulansz hebben het onderzoek uitgevoerd en het rapport 'Als verrekenen een beperking is' opgesteld. Aanleiding voor het onderzoek zijn de vele signalen van mensen dat zij in de knel komen op het moment dat zij naast hun uitkering andere inkomsten (uit werk) hebben. 

Laat jouw mening horen over dit thema

Kan de Participatiewet worden aangepast of moet er een nieuwe wet komen?

Poll

Wat vind jij wat er met de Participatiewet moet gebeuren?

Ook interessant

Blog-bijstand-Jenna3
22/03/2023

Bijstandsblog 3: Wat fijn dat ik mee mág doen!

‘Iedereen doet mee’. Dat is op het eerste oog een leuke slogan van de Participatiewet en daarmee ook van de gemeente. Iedereen mag dus meedoen, een fijn idee. Maar ‘mogen meedoen’ zijn minder leuke woorden als je een lichamelijke beperking hebt en ook te beperkte energie. Zoals in mijn geval.

Lees het bericht
Vacature-aangepast-shutterstock_374148181
20/11/2021

Er is werk genoeg...

Werkgevers staan te springen om personeel. Voor mensen die moeilijker aan het werk komen, moet dat goed nieuws zijn. Maar komen ze ook aan de slag? Dan gaat het om mensen met een beperking, 50-plussers en mensen met een migratieachtergrond.

Lees het bericht
210225-PdZ-screen
26/02/2021

Terugkijken: uitzending 'Verrekening van inkomsten' van 25 februari 2021

Een boeiende en propvolle uitzending was het op 25 februari bij Pakhuis de Zwijger over verrekening van inkomsten. Onderzoekers hebben duidelijk gemaakt hoe nijpend de problemen zijn.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.