Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Mensen die binnen de banenafspraak vallen, hebben iets meer kans gekregen op werk. Althans voor de crisis. Nu worden zij extra geraakt. Dat pleit voor extra investeringen in werkgelegenheid voor deze groep. De LCR vindt dat het tijd is om meer instrumentarium in te zetten om wél tot resultaten te komen. Dit beveelt de LCR aan bij de Tweede Kamer voor het debat over het Breed Offensief en de banenafspraak.

thuis-zitten-banenafspraak-shutterstock_1672141330
Inclusief

Een van de aanbevelingen is om arrangementen te organiseren die mensen perspectief bieden op ontwikkeling en ontplooiing. Ook het monitoren van mensen die geen aansluiting vinden op de arbeidsmarkt is noodzakelijk. Een ander belangrijk punt is dat de verrekening van inkomsten voor werknemers die nog aangewezen zijn op een gedeeltelijke uitkering beter geregeld moet zijn. De LCR wil vooral dat er extra wordt geïnvesteerd in een inclusieve arbeidsorganisaties waardoor de kansen op werk toenemen.

Laat jouw mening horen over dit thema

Kan de Participatiewet worden aangepast of moet er een nieuwe wet komen?

Poll

Wat vind jij wat er met de Participatiewet moet gebeuren?

Ook interessant

Vacature-aangepast-shutterstock_374148181
20/11/2021

Er is werk genoeg...

Werkgevers staan te springen om personeel. Voor mensen die moeilijker aan het werk komen, moet dat goed nieuws zijn. Maar komen ze ook aan de slag? Dan gaat het om mensen met een beperking, 50-plussers en mensen met een migratieachtergrond.

Lees het bericht
student-shutterstock_667475674
12/08/2020

Cliëntentoets loonkostensubsidie: veel onduidelijk voor werknemers

De loonkostensubsidie roept nog tal van vragen op. Er leven ook onduidelijkheden voor werknemers. Dat is de reden dat de LCR een cliëntentoets heeft uitgevoerd. In de uitgebreide toets komen tal van kwesties aan bod.

Lees het bericht
Sociaal-bestek-300x300-165x165
08/04/2020

LCR-perspectief is re-integratie rechtvaardig?

Levenskansen, levensrisico's en praktische mogelijkheden om een nieuwe start op de arbeidsmarkt te maken zijn niet gelijk verdeeld. Dat laten Peter van Leeuwen en Else Roetering van de LCR zien in een essay over zogenaamde 'rechtvaardige' re-integratie in Sociaal Bestek.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.