Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

De LCR heeft verschillende vacatures, kijk snel bij actuele berichten

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

De uitzending van Pakhuis de Zwijger is terug te kijken. Lees ook de terugblik👇🏾

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Vooral voor mensen met een bijstandsuitkering, hulp vanuit de Jeugdwet of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn deze verkiezingen belangrijk. De gemeente bepaalt namelijk heel veel op dit gebied. Hoe is dit in verschillende gemeenten geregeld? Welke ruimte kunnen gemeenten nemen of nemen zij al? Wat verandert er hierdoor? Welke mogelijkheden biedt dit bewoners? En wat kunnen gemeenten nog meer doen? In gesprek met lijsttrekkers vanuit het hele land. 
Je kunt vragen stellen! Dat kan live in de studio, via de chat in de onlineverbinding of via dit vragenformulier voor vragen aan politici tijdens de uitzending van 10 maart 2022 (klik). 

Schuld-klaar-1.002

Reserveer jouw plek

Rick Brink praat met politici Rutger Groot Wassink (Amsterdam), Esmah Lahlah (Tilburg), Linda Voortman (Utrecht), Joop Wikkerink (Aalten) en Tim 'sJongers (Den Haag). Praat mee!

Online en in IJzaal Pakhuis de Zwijger
10 maart 2022 • 20:00-21:30 uur

Ook interessant

Schuld-klaar-3.001
01/02/2022

2 maart 2022 Pakhuis de Zwijger: Een echt vangnet TERUGKIJKEN!

Tijdens dit programma bij Pakhuis de Zwijger duiken we in praktijkverhalen en besteden we extra aandacht aan de ervaringen van jongeren. Hoe ervaren zij de Participatiewet? Wat zijn de knelpunten? Hoe kan het beter? En wat betekent bestaanszekerheid voor hen?

Lees het bericht
2021-Jaarverslag-Landelijke-Clientenraad-LCR-12-apr-2022
13/04/2022

2021 Samen werken aan bestaanszekerheid

Verrekening van inkomsten. Een onvindbaar UWV-meldpunt. De TONK. De WIA-voorschotten. Heel veel media en een explosie op social media. 2021 was een vol jaar voor de mensen voor wie de LCR opkomt. Het staat allemaal in het Jaarverslag 2021.

Lees het bericht
BNNVARAKASSA vrijwilligersvergoedingen
09/05/2022

BNNVARA Kassa over problemen met vergoedingen voor vrijwilligers

Sommige organisatie geven aan hun vrijwilligers als extraatje een vrijwilligersvergoeding. Daarvoor geldt een vrijstelling zodat je uitkering niet in gevaar komt. Veel vrijwilligers melden het probleem dat ook onkostenvergoedingen soms daarbij worden opgeteld met alle gevolgen van dien. De LCR werkte mee aan de BNNVARA Kassa uitzending.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.