Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

De LCR heeft verschillende vacatures, kijk snel bij actuele berichten

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Verbeteren uitvoering: deels politiek en deels overheid

De overheid moet ervoor zorgen zichzelf beter te corrigeren. Wetgeving en uitvoering moeten op vertrouwen worden gebouwd. Het is hoog tijd om beter naar mensen met een uitkering én hun organisaties te luisteren. Op die manier kan hun inbreng worden meegenomen.

Inbreng TCU

De LCR heeft een reactie gestuurd op het parlementair verhoor Uitvoeringsorganisaties van de Tijdelijke Commissie Uitvoeringsorganisaties. Volgens de LCR is het hoog tijd dat er een nieuwe wind gaat waaien. 

vertrouwen-shutterstock_275787236

Laat jouw mening horen over dit thema

Het gaat vaak over hoogte van uitkeringen of toeslagen. Is dat belangrijk of is het veel belangrijker dat je rond kunt komen en niet in de schulden raakt?

Poll

Moet bestaanszekerheid voorop staan?

Ook interessant

220615-Schouten-werkcoalitie-verbeteren-bestaanszekerheid
15/06/2022

Minister, verbeter bestaanszekerheid mensen met een beperking

Bied mensen met een beperking bestaanszekerheid en werk! Die oproep deed de Werkcoalitie vandaag aan minister Schouten van armoedebeleid en participatie. De Werkcoalitie – Ieder(in), de Landelijke Cliëntenraad, FNV, VCP, CNV, Wij Staan Op!, MIND, Coalitie voor inclusie en Stichting Studeren & Werken Op Maat – overhandigde de minister een manifest met vier voorstellen.

Lees het bericht
braille-werk
22/12/2021

Visueel beperkt en ervaring met aanvragen werkvoorzieningen?

Om te kunnen werken, hebben mensen die slechtziend of blind zijn soms hulpmiddelen nodig. Heb je een baan gevonden en kun je aan de slag? Hoe gaat het dan met het aanvragen én krijgen van die voorzieningen?

Lees het bericht
kerstboom-coalitieakkoord
20/12/2021

Coalitieakkoord: 'Veel van verlanglijst onder de boom, maar wat zit erin?'

Veel van wat op het verlanglijstje stond die de Landelijke Cliëntenraad (LCR) in maart bij de verkiezingen en ook bij de informateurs neerlegde, is terug te zien in het coalitieakkoord. Amma Asante, voorzitter LCR: ‘Op het oog liggen er mooie pakketjes onder de kerstboom, maar de vraag is wat de echte inhoud is.'

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.