De LCR heeft kerstreces van 24 december 2022 tot en met 8 januari 2023

Bellen? Van ma  t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

LCR-beleidsadviseur Kosta Skliris wil iets voor mensen betekenen

Kosta Skliris is sinds 1 januari 2021 beleidsadviseur bij de LCR. Hij volgt Peter van Leeuwen op die ambtelijk secretaris van de LCR is geworden. Kosta is goed ingevoerd op het terrein van sociale zekerheid. Hij heeft zich gericht op allerlei facetten. Van schuldhulpverlening tot mensenrechten, van verslavingsproblematiek tot prostitutiebeleid.

Kosta-Skliris
Ik leerde de LCR kennen bij Schouders Eronder

‘Eigenlijk staat bij mij altijd centraal dat ik iets voor mensen moet kunnen betekenen’, zegt Skliris. ‘Dat loopt als een rode draad door mijn carrière. Voordat ik bij de LCR kwam, heb ik acht jaar bij de NVVK (branchevereniging voor schuldhulpverlening, sociaal bankieren en beschermingsbewind) gewerkt. Ook bij de schuldhulpverlening is de relatie met de cliënt van belang om goede dienstverlening te bieden. Maar hoe organiseer je dat op een goede manier? Ik leerde daar de LCR ook kennen via het gezamenlijk overleg Schouders Eronder. Daaraan nam ik deel namens de NVVK.’

Het gaat allemaal om burgers die in de kou zijn gezet

Hij richt zich niet op één aspect. ‘Ik vind de politieke lobby interessant, omdat ik zie wat je daarin kunt bewerkstelligen. Maar ik vind communicatie en juridische aspecten van wet- en regelgeving minstens net zo belangrijk. Mijn kracht is dat ik van alle markten eigenlijk wel thuis ben.’
Hij is bij de LCR binnengekomen in een zeer interessante periode. Er is heel veel in ontwikkeling. ‘Je ziet dat dossiers voortkabbelen zoals bij de toeslagenaffaire. De presentatie van het rapport van de Tijdelijke commissie uitvoeringsorganisaties liegt er niet om. En het gaat allemaal over burgers die in de kou zijn gezet. Ik denk dat we de komende jaren veel kunnen betekenen om de rol van de burgers veel meer te versterken.’

We moeten elkaar in dit vakgebied versterken

Dat kan volgens Skliris vooral goed uit de verf komen als de samenwerking wordt gezocht. De LCR is een kleine organisatie die heel veel mensen vertegenwoordigt. Het gaat altijd om ongeveer 8 miljoen uitkeringen. ‘We moeten elkaar in dit vakgebied versterken. Andere organisaties mee krijgen, samenwerken, netwerken. Dat is zo ongelooflijk belangrijk. Ik denk dat we ons ook proactiever moeten inzetten. Minder reageren, maar meer zelf de agenda bepalen. Of we dat samen met anderen doen of zelf het voortouw nemen, maakt mij niet uit.’

Kosta Skliris heet officieel Konstantinos Skliris. Hij heeft Griekse wortels, maar is in Duitsland geboren en getogen. Inmiddels woont hij ruim 25 jaar in Nederland waar hij politicologie studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij is getrouwd en heeft 2 kinderen van 6 en 8 jaar.

Ook interessant

Peter
30/12/2020

Nieuwe ambtelijk secretaris Peter van Leeuwen: mens centraal in uitkering

Peter van Leeuwen volgt op 1 januari Else Roetering op als algemeen secretaris van de Landelijke Cliënten Raad. Zij heeft deze functie vanaf het ontstaan van de LCR vervuld en is na 18 jaar en vier maanden met pensioen gegaan.

Lees het bericht
word-vrijwilliger-vergoeding-belastingdienst_1414749611
Aanbevolen door LCR
16/04/2022

Vrijwilliger en problemen met vergoedingen?

De belastingaangifte moet worden gedaan. Dat betekent weer hoofdpijn voor veel vrijwilligers die een vergoeding voor hun inzet of reiskosten (terug)krijgen van 'hun' organisatie. Want, zijn het nu inkomsten? Moet je dat doorgeven aan de gemeente of UWV? De LCR wil weten of je in de problemen komt.

Lees het bericht
BNNVARAKASSA vrijwilligersvergoedingen
09/05/2022

BNNVARA Kassa over problemen met vergoedingen voor vrijwilligers

Sommige organisatie geven aan hun vrijwilligers als extraatje een vrijwilligersvergoeding. Daarvoor geldt een vrijstelling zodat je uitkering niet in gevaar komt. Veel vrijwilligers melden het probleem dat ook onkostenvergoedingen soms daarbij worden opgeteld met alle gevolgen van dien. De LCR werkte mee aan de BNNVARA Kassa uitzending.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.