Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Fatma Koşer Kaya in Spraakmakers: 'Gelijke rechten gaan me aan het hart'

Vlak voordat Fatma Koşer Kaya écht begint als voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad (LCR) op 1 november is ze Spraakmaker bij KRO NCRV op Radio 1. In een interview vertelt ze over zichzelf en over het belang van haar inzet voor mensen voor wie de LCR opkomt.

Fatma-Koser-Kaya-spraakmakers-28-10-2022

In het interview vertelt ze wat haar achtergrond is. Hoe belangrijk gelijkheid is. Wat de invloed van haar vader is geweest en nog steeds is. Ze heeft nooit tegen onrecht gekund. Hiermee gaat ze bij de LCR aan de slag. En belangrijk ook: ze blijft mensen die afhankelijk zijn van de overheid een stem geven, gaat de strijd tegen armoede aan samen met de LCR en zal altijd staan vóór gelijke rechten. 

Programma

Laat jouw mening horen over dit thema

Het gaat vaak over hoogte van uitkeringen of toeslagen. Is dat belangrijk of is het veel belangrijker dat je rond kunt komen en niet in de schulden raakt?

Poll

Moet bestaanszekerheid voorop staan?

Ook interessant

fatma-mamma2
22/12/2022

Blog Fatma Koşer Kaya: omkijken naar elkaar

Blijdschap en verdriet wisselden elkaar af tijdens de eerste weken van haar voorzitterschap van de LCR, schrijft Fatma Koser Kaya. Ze neemt de lezers van haar blog mee in haar werk en het verdriet om hoe mensen in de steek worden gelaten. Persoonlijk verdriet kent ze ook de laatste tijd: haar moeder overleed. De moeder die Fatma, haar broers en zussen ondanks het overlijden van hun vader onbezorgd heeft laten opgroeien. Omdat er TOEN menselijke maat was. Die moet terug.

Lees het bericht
pakhuis-de-zwijger-gemeente-aan-zet-10-maart-2022
11/03/2022

Uitzending 10 maart 2022 Gemeente aan zet: veel meer voor én met inwoners

Dak- en thuisloosheid oplossen? Gemeenten moeten veel meer doen voor mensen die op het werk ondersteuning vragen. Inwoners zijn niet op te knippen in 'stukjes'. En een sterkere stem voor burgers. Allemaal in het debat tussen politici én inwoners in Pakhuis de Zwijger op 10 maart 2022.

Lees het bericht
cover-LCR-Jaarverslag 2022
20/03/2023

Jaarverslag 2022: een stem geven aan burgers

De LCR ziet dat mensen door pech in het leven lang niet altijd de uitgestoken hand krijgen. Ze komen, als ze hulp nodig hebben om, in een wereld van wantrouwen en strenge regelgeving. Die stem van die burgers laten doorklinken is voor de LCR belangrijk. En dat gebeurt op allerlei manieren. Het LCR-jaarverslag 2022 laat dit zien.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.