Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

UWV stopt met terugvorderen voorschotten van uitkeringen

Het UWV stopt met het terugvorderen van voorschotten aan mensen die wegens arbeidsongeschiktheid een uitkering hebben aangevraagd. Door een tekort aan keuringsartsen kwamen veel mensen diep in de schulden als de aanvraag uiteindelijk werd afgewezen en ze voorschotten terug moesten betalen. Reeds teruggevorderde voorschotten worden nu teruggestort.

UWV-gebouw-shutterstock_1507859330

Laat jouw mening horen over dit thema

De LCR wil graag weten of mensen problemen met wetgeving of regels hebben. Daarvoor hebben we een meldpunt bij de WIA ingezet. De vraag is: moeten we dit vaker doen?

Poll

Geef je mening: moet de LCR vaker dit soort meldpunten inzetten?

Ook interessant

UWV-shutterstock_305368145
09/08/2021

Mensen in financiële problemen door achterstanden bij UWV

Door achterstanden bij het UWV moeten mensen die een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid hebben aangevraagd, en daar geen recht op blijken te hebben, maanden aan voorschotten terugbetalen. De bedragen lopen op tot €15.000.

Lees het bericht
socialezekerheid-kl-shutterstock_1499415233
10/09/2021

Blog Amma Asante: Meer luisteren, oplossingen zoeken

Zomer en rust. Dat geldt voor veel mensen en organisaties, maar niet voor de LCR en zeker niet voor de mensen die we vertegenwoordigen. Veel mensen die van een uitkering rondkomen, hebben geen rust.

Lees het bericht
UWV-website-shutterstock_1171875370
30/08/2021

WIA-voorschotten hoeven niet terug, verbetering poortwachter

Mensen die een voorschot hebben ontvangen omdat ze wachten op een WIA-beoordeling hoeven dat niet aan UWV terug te betalen. Wie al heeft terugbetaald, krijgt dat geld terug.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.