De LCR heeft kerstreces van 24 december 2022 tot en met 8 januari 2023

Bellen? Van ma  t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Terugkijken: uitzending 'Inkomenszekerheid in crisistijd' van 11 februari 2021

De coronacrisis zorgt ervoor dat werk en inkomen voor veel mensen onder druk staan. Om mensen hiervoor te compenseren, heeft het Rijk heeft een heleboel steunmaatregelen in het leven geroepen – zoals de NOW en de Tozo. Eind vorig jaar kwam daar ook een sociaal pakket bij: 1,4 miljard euro dat beschikbaar is gesteld om ervoor te zorgen dat mensen zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen, door bijvoorbeeld loopbaancoaching of omscholing.

In drie arbeidsregio’s worden inmiddels pilots met het sociaal pakket gedraaid. Amsterdam is een van die pilots. Hoe staat het ervoor met het sociaal pakket? Voor wie is het bedoeld? Weten mensen het te vinden? En hoe gaat de pilot in Amsterdam? In de uitzending praten Tof Thissen (UWV), Rutger Groot Wassink (wethouder Amsterdam), Gertru Diender (vice-voorzitter Divosa) met Amma Asante over wat er mogelijk is.

Uitzending 11 februari 2021 'Inkomenszekerheid in crisistijd' terugkijken kan 👇🏾

Laat jouw mening horen over dit thema

Het gaat vaak over hoogte van uitkeringen of toeslagen. Is dat belangrijk of is het veel belangrijker dat je rond kunt komen en niet in de schulden raakt?

Poll

Moet bestaanszekerheid voorop staan?

Ook interessant

pakhuis-de-zwijger-gemeente-aan-zet-10-maart-2022
11/03/2022

Uitzending Gemeente aan zet: veel meer voor én met inwoners

Dak- en thuisloosheid oplossen? Gemeenten moeten veel meer doen voor mensen die op het werk ondersteuning vragen. Inwoners zijn niet op te knippen in 'stukjes'. En een sterkere stem voor burgers. Allemaal in het debat tussen politici én inwoners in Pakhuis de Zwijger op 10 maart 2022.

Lees het bericht
braille-werk
Aanbevolen door LCR
22/12/2021

Visueel beperkt en ervaring met aanvragen werkvoorzieningen?

Om te kunnen werken, hebben mensen die slechtziend of blind zijn soms hulpmiddelen nodig. Heb je een baan gevonden en kun je aan de slag? Hoe gaat het dan met het aanvragen én krijgen van die voorzieningen?

Lees het bericht
2021-Jaarverslag-Landelijke-Clientenraad-LCR-12-apr-2022
Aanbevolen door LCR
13/04/2022

2021 Samen werken aan bestaanszekerheid

Verrekening van inkomsten. Een onvindbaar UWV-meldpunt. De TONK. De WIA-voorschotten. Heel veel media en een explosie op social media. 2021 was een vol jaar voor de mensen voor wie de LCR opkomt. Het staat allemaal in het Jaarverslag 2021.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.