Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma  t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Rondetafelgesprek over menselijke maat: de grondhouding is belangrijk

In een Rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over de menselijke maat bracht LCR-voorzitter Fatma Koşer Kaya verschillende belangrijke punten naar voren. Menselijke maat, zo stelde ze, heeft alles te maken met een grondhouding. 'Ik luister naar u, ik hoor u. Ik hoor ook waar u mee te maken hebt en ik hoor ook waar u mee te maken hebt. En ik hoor waar het probleem werkelijk zit.'

221123-rondetafelgesprek-menselijkemaat-fatma-koser-kaya

Fatma Koşer Kaya gaf aan wat mensen met haar delen en waar de knelpunten zitten: 'Als ik met mensen spreek, geven ze steevast drie dingen aan. Die afhankelijkheidssituatie maakt dat ik nooit op gelijke voet sta maakt dat ik niet precies kan zijn wie ik ben of precies het verhaal kan vertellen dat ik wil vertellen. Want ik ben bang om fouten te maken. Ten tweede hoor ik: ik leef in een formulierenwereld. Ik ben als de dood dat ik iets fouts opschrijf en daarvan de consequenties moet dragen.' Het derde punt dat ze aangaf was dat er ooit een loket moest zijn waar iedereen terecht zou kunnen. Dat is niet gebeurd. 

Zieligheidsdeken

Ze vindt het belangrijk hoe mensen tegemoet getreden worden. Ze moeten niet met een zieligheidsdeken (klik voor fragment) worden bedekt. En tenslotte wees ze de kamerleden op de mogelijkheden om te kijken naar hetgaatovermij.org waar signalen worden opgehaald. Zie youtube-filmpje van dit fragment

Ook interessant

data-protectie-klein-privacy-shutterstock_1726916926
16/02/2022

Coalitie van burgerrechten: Eerste Kamer wijs 'Super SyRI' af!

De burgerrechtencoalitie die eerder de rechtszaak tegen SyRI won, roept de Eerste Kamer op de nog ingrijpendere datakoppelwet WGS af te wijzen. Volgens de partijen ligt het voorstel op ramkoers met de rechtsstaat en weigert het kabinet lessen te trekken uit het Toeslagenschandaal.

Lees het bericht
Amma-Asante-bij-Spraakmakers-4-okt-2021
04/10/2021

Spraakmakers: Amma Asante over vertrouwen van burgers in de overheid

De toeslagenaffaire, de formatieperikelen. Allemaal zaken waardoor het vertrouwen van burgers niet bepaald is toegenomen. Toch ziet Amma Asante, voorzitter van de Landelijke Cliënten Raad wel een voorzichtige nieuwe wind waaien.

Lees het bericht
data-protectie-klein-privacy-shutterstock_1726916926
10/11/2021

Is nieuwe big data-wet zorgelijke inbreuk privacy?

Wie in de bijstand zit en gaat samenwonen met iemand met een eigen inkomen (of spaargeld) raakt zijn uitkering kwijt en wordt zo volledig financieel afhankelijk van zijn of haar nieuwe huisgenoot. In Tilburg is een proef gestart met samenwonen zonder gevolgen.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.