LCR-signalen vanuit burgers voor Woensdag gehaktdag

Op Woensdag gehaktdag sturen alle ministeries hun jaarverslag naar de Tweede Kamer. Ze verantwoorden hiermee hun beleid. Ook de Algemene Rekenkamer reageert hier dan op. Wat in die verantwoording mist, is het signaal van burgers die voor hun bestaanszekerheid afhankelijk zijn van de overheid. Dát is er nu.

woensdag-gehaktdag-jpg
Extra aandacht

Wij vinden dat dit LCR-signaal extra aandacht verdient, omdat het verhaal van de burger vaak onvoldoende naar boven komt. Meestal zijn de mensen om wie het gaat alleen in de statistieken terug te vinden. Dit zijn gemiddelden en niet de leefwereld van de mensen om wie het gaat.  

In dit LCR-signaal zijn enkele belangrijke thema’s opgenomen die in de Raad zijn langsgekomen. Via links die aan de kopjes of aan de teksten zijn gekoppeld, zijn de achtergronden te lezen. Klik: om meer weten over het Signaleringsteam van de LCR.

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.