LCR Jaarverslag 2023 laat zien dat we er staan voor burgers

13/05/2024

'Wat zou ik graag in dit voorwoord van ons jaarverslag schrijven dat alle problemen van Nederlandse burgers bekend zijn en dat we alleen nog praten over de beste oplossingen. Gelukkig zijn de eerste stappen naar die oplossingen ook gezet', zo begint LCR-voorzitter Fatma Koser Kaya haar voorwoord in het Jaarverslag 2023.

LCR-jaarverslag 2023

2023 is het jaar van de Commissie sociaal minimum en de Commissie Octas. We brachten zaken aan de orde over problemen met de Participatiewet. Hoe moet die er nou echt uit zien om te kunnen werken. Dat niet alleen: hoe kun je schulden vroeg herkennen en bij wie moet je dan zijn? We belichtten het vertrouwen van burgers in de overheid en vice versa.

#Moevanarmoe was een boeiende campagne waardoor veel mensen hun verhaal deelden over hoe zij leven in armoede, met geldzorgen of schulden. De Ab Harrewijnrede werd gehouden door Carola Schouten, minister van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen bij het ministerie van SZW. Zij prees de manier waarop de LCR steeds weer burgers centraal weet te stellen. Het is allemaal terug te lezen in het Jaarverslag 2023. Uiteraard draait het steeds om bestaanszekerheid voor iedereen.

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.