Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma  t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Cliëntenparticipatie, burgerparticipatie en nog meer

Mensen die zelf een uitkering hebben of op een andere manier voor hun bestaanszekerheid afhankelijk zijn van de overheid - cliënten dus - kunnen hun stem laten horen. Daarvoor is cliëntenparticipatie in het leven geroepen. De laatste jaren is er veel discussie over wat daaronder valt, wat het niet is en wanneer cliëntenparticipatie in gevaar komt.

cliëntenparticipatie

De LCR heeft regelmatig een bijdrage geleverd aan Sociaal Bestek om het onderwerp bespreekbaar te maken. Ook is er verkend wat wel cliëntenparticipatie is en wat niet. Deze artikelen zijn soms wat ouder, maar altijd nog actueel. Hieronder zijn de links opgenomen. 

Ook interessant

word-vrijwilliger-vergoeding-belastingdienst_1414749611
16/04/2022

Vrijwilliger en problemen met vergoedingen?

De belastingaangifte moet worden gedaan. Dat betekent weer hoofdpijn voor veel vrijwilligers die een vergoeding voor hun inzet of reiskosten (terug)krijgen van 'hun' organisatie. Want, zijn het nu inkomsten? Moet je dat doorgeven aan de gemeente of UWV? De LCR wil weten of je in de problemen komt.

Lees het bericht
Kosta-Skliris
05/01/2020

LCR-beleidsadviseur Kosta Skliris wil iets voor mensen betekenen

Kosta Skliris is sinds 1 januari 2021 beleidsadviseur bij de LCR. Hij volgt Peter van Leeuwen op die ambtelijk secretaris van de LCR is geworden. Kosta is goed ingevoerd op het terrein van sociale zekerheid.

Lees het bericht
Peter
30/12/2020

Nieuwe ambtelijk secretaris Peter van Leeuwen: mens centraal in uitkering

Peter van Leeuwen volgt op 1 januari Else Roetering op als algemeen secretaris van de Landelijke Cliënten Raad. Zij heeft deze functie vanaf het ontstaan van de LCR vervuld en is na 18 jaar en vier maanden met pensioen gegaan.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.