Terugkijken 16 november 2023 Pakhuis de Zwijger: verkiezingen en zeker van een inkomen

Kijk de uitzending terug van LCR en Pakhuis de Zwijger van 16 november 2023 'Verkiezingen, een zeker bestaan'.  👇🏾

Het was een indringende uitzending op 16 november 2023 over de verkiezingen. Vier mensen hielden een pleidooi voor de aanpak van verschillende knelpunten die zij tegenkomen in hun dagelijks leven. Over hoe schulden (vooral overheidsschulden) mensen kapot maken, maar ook over de Participatiewet die de deelname van mensen in de maatschappij tegenwerkt. Twee mensen hebben zich gericht op de drempels die mensen met een arbeidsbeperking tegenkomen om aan de slag te gaan. Drie experts dachten mee: is het mogelijk dat er verandering komt bij de verschillende politieke partijen.

Overzicht bestaanszekerheid, armoede en de politieke partijen

Tijdens de uitzending hebben presentator Vincent Bijlo en LCR-voorzitter Fatma Koşer Kaya de kijkers meegenomen in de plannen van de acht grootste partijen (in de peilingen). De volledige informatie, inclusief uitleg over bestaanszekerheid, armoedecijfers en de doorgerekende plannen van is vanaf vandaag beschikbaar. 

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.