Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

De LCR heeft verschillende vacatures, kijk snel bij actuele berichten

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Door geldtekort laten gemeenten mensen met zorgvraag niet toe

Bijna alle gemeenten komen geld tekort voor het leveren van jeugdzorg, opvang en bijstand. Daardoor worden sommige strenger in het toelaten van mensen tot sociale voorzieningen. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag, Investico en de Groene Amsterdammer. Met raadslid Simone de Bruijn in EenVandaag. En met een radio-interview met Amma Asante.

mensen-niet-toegestaan-shutterstock_1684598017

Ook interessant

boodschappen-geven-shutterstock_1765578356
09/01/2021

NOS-website: bijstandsboete is een 'kleine verbetering'

De voorstellen voor aanpassingen van de bijstandsboete betekenen een kleine verbetering voor 'bijstandsfraudeurs'. Ook advocaten zijn gematigd positief. Tegelijkertijd gaan ze niet ver genoeg en zullen er veel problemen blijven voorkomen, zegt de Landelijke Cliëntenraad werk en inkomen.

Lees het bericht
boodschappen2-shutterstock_341778467
02/07/2021

Veel aandacht voor de Wijdemeren-zaak

Een vrouw moet 7000 euro bijstand terugbetalen en krijgt een boete van 3500 euro daar bovenop omdat haar moeder - die zij regelmatig hielp - boodschappen voor haar kocht. De vrouw zelf had hoge vaste lasten.

Lees het bericht
bijzondere-bijstand-hulp-geld-gemeente_71676883
22/04/2022

Krijg je bijzondere bijstand of niet?

Wie een uitkering heeft of een laag inkomen kan soms bij de gemeente aankloppen. Daar kun je bijzondere bijstand aanvragen. Maar veel gemeenten geven niets of niet wat jij nodig hebt. Vertel ons jouw verhaal. Heb je bijzondere bijstand gekregen of niet?

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.