Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

De LCR heeft verschillende vacatures, kijk snel bij actuele berichten

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Blog Fatma Koşer Kaya: Succes

‘Veel succes’, zegt een mevrouw tegen mij aan het einde van ons telefonisch gesprek. Gevolgd door de opmerking: ‘Ik zeg dat nu wel, maar eigenlijk hou ik niet van dat woord’. Dat maakt mij nieuwsgierig: ‘Waarom zegt u dat?’ Ze antwoordt: ‘De vader van mijn kinderen had veel succes, maar het ging niet meer.’

Fatma-bloemen

Ik val even stil. Een wereld gaat schuil achter zo’n zin. Want wat is succes, als het ten koste van de ander gaat? Wat is succes als verdeling van kansen zo ongelijk is? Als zoveel mensen in armoede moeten leven en kinderen de pijn en het verdriet van hun wanhopige ouders moeten dragen? Wat is succes als we welvaart niet kunnen delen, als we niet aan elkaar denken? Wat is succes als we mensen geen waardig bestaan kunnen bieden en voor onze kinderen een kwetsbare samenleving én wereld achterlaten?

Ik heb deze mevrouw aan de telefoon om haar te bedanken voor de prachtige bloemen die ze mij had gestuurd nadat ze in Trouw mijn interview had gelezen. Haar gebaar raakt mij. We praten over allerlei onderwerpen: haar blik op de samenleving, op politiek, op het leven. 
Haar levensles over ‘succes’ zit nog in mijn hoofd. De betekenis van succes hoort in het teken van solidariteit en welzijn te staan in plaats van alleen ‘meer is beter’. Een toekomst van solidariteit en brede welvaart voor iedereen is waar de LCR voor staat. Deze mevrouw heeft mij nóg meer geïnspireerd om hier hard voor te blijven vechten.

Fatma Koşer Kaya
Voorzitter LCR

Laat jouw mening horen over dit thema

Het gaat vaak over hoogte van uitkeringen of toeslagen. Is dat belangrijk of is het veel belangrijker dat je rond kunt komen en niet in de schulden raakt?

Poll

Moet bestaanszekerheid voorop staan?

Ook interessant

MUG-fatma-wereld-formulieren
28/02/2023

Fatma Koşer Kaya in MUG: we leven in een wereld van formulieren

Bij het maken van wetten en regels wordt geen rekening gehouden met mensen. Met een oneerlijke papierenwereld als gevolg, zegt Fatma Koşer Kaya in MUG. 'Het sociale stelsel moet volledig op de schop.

Lees het bericht
2021-Jaarverslag-Landelijke-Clientenraad-LCR-12-apr-2022
13/04/2022

2021 Samen werken aan bestaanszekerheid

Verrekening van inkomsten. Een onvindbaar UWV-meldpunt. De TONK. De WIA-voorschotten. Heel veel media en een explosie op social media. 2021 was een vol jaar voor de mensen voor wie de LCR opkomt. Het staat allemaal in het Jaarverslag 2021.

Lees het bericht
Blog-Amma-laatste_tekst-291383204
05/09/2022

Laatste blog van Amma Asante: bitterzoet

Het is Amma Asante's laatste blog voor de Landelijke Cliëntenraad. Ze noemt het een bitterzoet moment. Bitter omdat het werk dat de LCR doet haar aan het hart gaat: ze moet dat achter zich laten. Zoet omdat zij samen met de LCR terug kan kijken op mooie resultaten.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.