In memoriam: Rick Brink 1985-2024

Vol ongeloof ontving de Landelijke Cliëntenraad (LCR) het bericht dat Rick Brink op 11 mei 2024 op 38-jarige leeftijd plotseling is overleden. Wij hebben hem leren kennen als een zeer betrokken man die zich inzette voor het platform Hetgaatovermij.org en zich schaarde achter de campagne #wajongerswordenvergeten. Met zijn sprankelende persoonlijkheid voegde hij vol humor altijd iets bijzonders toe aan de gesprekken die hij leidde bij bijeenkomsten van de LCR.

131022dh Rick Brink

Hij heeft het voor elkaar gekregen om zijn netwerk uit te bouwen en effectief in te zetten. Als minister van Gehandicaptenzaken heeft hij de positie van mensen met een beperking stevig op de kaart gezet. Rick Brink is een voorbeeldpoliticus van hoe je in dialoog met burgers, werkgevers, belangenorganisaties en de samenleving onderwerpen kunt bespreken met respect over en weer.
Dat hij zo jong is overleden, is niet te bevatten. Dit is een groot gemis voor zijn naaste familie en vrienden, voor alle mensen die met hem samenwerkten en voor iedereen die opkomt voor mensen met een beperking.

De Raad en alle medewerkers van het LCR-bureau wensen iedereen heel veel kracht toe om dit verlies te kunnen dragen.

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.