Een jobcoach helpt een werknemer op de werkplek. Dat kan bij het indelen van de werkzaamheden of bij problemen die je tegenkomt. De jobcoach is de schakel tussen de werknemer en de werkgever. Een jobcoach kan extern zijn en via een aparte organisatie worden ingeschakeld of kan intern zijn: een collega die hiervoor een opleiding heeft gevolgd.

Charlie

In het begin kropte ik veel dingen op. Nu bespreek ik het meteen met mijn jobcoach als het niet goed gaat of als ik moeite heb met een collega. Hij kent mij nu ook beter en ziet het aan me als het niet goed gaat. Mijn tip is dat je altijd alles moet uitspreken. Anders verpest je je dag.

Ravi

Het voelt alsof ik geluk heb gehad bij een goede baan vinden. Dat gebeurt zeker niet bij iedereen. Dat was niet gelukt zonder mijn jobcoach. Als ik zelf naar de sollicitaties was gegaan dan hadden ze waarschijnlijk niet door mijn beperkingen heen kunnen kijken. Dat er iemand was om hun te vertellen wat ik wel en niet kon zagen ze de persoon erachter. Het is belangrijk om te begrijpen dat niet iedereen dezelfde kansen en ervaringen heeft. Soms is een beetje extra hulp alles wat nodig is om die afstand tot de arbeidsmarkt te overbruggen.

Meer lezen
Jobcoach of intermediair?

Ben je een jobcoach?  Dan kun je de hele tekening gebruiken om in gesprek met jouw cliënt. Of in gesprek met collega’s.
Je kunt de tekening downloaden om uit te printen op A3. We nemen je stap voor stap mee in het hele proces.

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.