Heb je behoefte aan extra tijd om te wennen aan werken? Dan kun je gebruikmaken van een proefplaatsing. Er is ook de mogelijkheid om eerst met een vrijwilligersvergoeding aan de slag te gaan met behoud van uitkering.

Breed offensief Praatplaat _ Stap 3
Charlie

Ik heb een proefplaatsing gehad. Ik heb toen twee maanden meegelopen. Daarna had ik een gesprek met mijn werkgever en jobcoach. Toen ben ik aangenomen en in dienst gegaan.

Ravi

In het begin was mijn afstand tot de arbeidsmarkt groot.  Ik had geen ervaring en voelde me snel overweldigd door de snelle werkomgeving. Ook als het werk op mijn niveau was. Door vrijwilligerswerk kon ik eerst ervaring opdoen voordat ik met als medewerker in dienst zou gaan. Gelukkig kon ik als alleenstaande met vrijwilligersvergoeding en een uitkering rondkomen maar ik begrijp dat dit niet voor iedereen mogelijk is, vooral niet voor mensen met een gezin.

Luca

Ik ervaar de proefplaatsing als iets heel schadelijks. Het is alsof je moet bewijzen dat je hetzelfde niveau hebt als collega’s zonder handicap. Het frustreert mij dat ik dit weer moet doen om werk te vinden. Ik heb gezocht naar een werkgever die mij een reguliere proefperiode zou geven. Nu heb ik een werkgever die mijn talenten en vaardigheden erkent.

Meer lezen
Jobcoach of intermediair?

Ben je een jobcoach?  Dan kun je de hele tekening gebruiken om in gesprek met jouw cliënt. Of in gesprek met collega’s.
Je kunt de tekening downloaden om uit te printen op A3. We nemen je stap voor stap mee in het hele proces.

Breed offensief Praatplaat _ Legenda

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.