Heb je een baan gevonden die bij jou past? Gefeliciteerd! Op het moment dat jij en je werkgever tot een overeenkomst zijn gekomen kun je de ondersteuningsmiddelen gaan aanvragen. Dit kun je zelf doen met hulp van je ondersteuner (bij voorbeeld je jobcoach of klantmanager) of je werkgever. Afhankelijk van je werkgever kan hij of zij hier veel in betekenen.

Breed offensief Praatplaat _ Stap 4

Er zijn verschillende mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan speciaal vervoer van en naar je werk, een braille toetsenbord, het installeren van een rolstoellift of een aangepaste toiletruimte. Ook loonkostensubsidie is een van de ondersteuningsmogelijkheden.
Het aanvragen en toekennen van ondersteuningsmiddelen kan even duren. Houdt hier rekening mee.

Charlie

Van mijn jobcoach hoorde ik dat mijn werkgever loonkostensubsidie krijgt. Dan komt er iemand langs tijdens de proefplaatsing om te kijken hoe het gaat. Samen met mijn jobcoach en die man hadden we een gesprek over hoe het ging op mijn werk. Het is fijn dat ik als ik een dag minder werk uit mijn handig krijg me niemand me daarop aankijkt. De druk is eraf en ik ontvang gewoon mijn loon.

Ravi

Ik heb geen extra ondersteuningsmogelijkheden aangevraagd. Mijn jobcoach had ik al, en die heb ik ook gehouden toen aan het werk ging.

Luca

Toen ik mijn contract kreeg, heb ik speciaal vervoer aangevraagd. Ik moest erg lang wachten op goedkeuring. Dat was een onzekere tijd. Had ik eindelijk een baan, kon ik nog aan de slag. Wel raar dat het goedgekeurd moet worden, je hebt er gewoon recht op. Uiteindelijk is alles gelukkig goed gekomen.

Meer lezen
Jobcoach of intermediair?

Ben je een jobcoach?  Dan kun je de hele tekening gebruiken om in gesprek met jouw cliënt. Of in gesprek met collega’s.
Je kunt de tekening downloaden om uit te printen op A3. We nemen je stap voor stap mee in het hele proces.

Breed offensief Praatplaat _ Legenda

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.