Wat als… je ziek wordt? Als je ziek wordt, verandert er niets. Ook niet als je langdurig uitvalt. Je werkgever is hiervoor verzekerd met een no-risk polis en jouw loon wordt doorbetaald. Als het nodig is, helpt een ondersteuner je met re-integreren.

toekomst_1209636814

Wat als… je verhuist? Het is mogelijk om je voorzieningen te behouden. Elke gemeente heeft andere regels. Maar geen zorgen! Vraag jouw jobcoach, ondersteuner of klantmanager hoe dit er voor jou uit gaat zien.
Wat als… je een vast contract krijgt? Werkgevers moeten erop letten dat ze tijdig hun subsidies verlengen.

Charlie

Over een paar maanden gaan we verhuizen naar een andere gemeente. Mijn jobcoach heeft geregeld dat voorzieningen doorlopen bij mijn nieuwe gemeente.

Ravi

Ik heb nu een goede baan en een vast contract. Toch zou ik mij graag verder willen ontwikkelen. Ik heb collega’s die niet zitten te wachten op extra cursussen. Ik grijp alles aan. Het is wenselijk als mensen met een arbeidsbeperking kunnen klimmen in functie en loon.

Luca

Nu krijg ik geen uitkering meer; ik ben helemaal zelfstandig en heb veel plezier van mijn werk. Ik begin langzaam na te denken over de toekomst. Als je een lange tijd niet de vrijheid hebt gehad om te sparen en je leven te leiden zoals jij dat wil, duurt het even voordat je dat lukt.

Meer lezen
Jobcoach of intermediair?

Ben je een jobcoach?  Dan kun je de hele tekening gebruiken om in gesprek met jouw cliënt. Of in gesprek met collega’s.
Je kunt de tekening downloaden om uit te printen op A3. We nemen je stap voor stap mee in het hele proces.

Breed offensief Praatplaat _ Legenda

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.