Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Elseviers Weekblad maakt profiel van vertrekkende LCR-voorzitter

De functie van LCR-voorzitter heeft Amma Asante geen windeieren gelegd. Daardoor kon ze zich samen met het team in de kijker spelen. Daarom is ze opgevallen in politiek Den Haag. Elseviers Weekblad besteedt in een profiel aandacht aan haar ontwikkeling en vertrek.

Amma-in-EW

Enkele citaten uit het artikel: 'Maar het meest kreeg ze naar eigen zeggen voor elkaar als voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad (LCR), wettelijk vertegenwoordiger van de ruim zeven miljoen Nederlanders die een uitkering, pensioen of andere finan­ciële steun van de overheid krijgen. De LCR slaagde er samen met haar in een stem te worden in het publieke debat, bijvoorbeeld toen het ging om een bijstandsvrouw die werd gekort omdat ze boodschappen kreeg van haar moeder. De praktijk vertalen naar wat politici en instanties eraan kunnen doen, werd het adagium van Asante en de LCR.'

En: 'Dat het kabinet haar in één maand drie keer benoemde, komt deels door haar LCR-voorzitterschap. Daaruit vloeide de benoeming voort als lid van de Commissie Sociaal Minimum. Van die functie zal ze afzien. Of ze wel lid blijft van het Adviescollege openbaarheid en informatiehuishouding hangt af van de vraag of die nevenfunctie is te verenigen met het fulltime voorzitterschap van het Commissariaat voor de Media.'

Ook interessant

Micha-Blok-def
24/08/2022

Mischa! praat met Amma Asante

Een gesprek midden in de nacht van Micha Blok en Amma Asante. Mischa Blok zoekt in het programma naar de drijfveren van haar gasten. Een uur lang is ze met Amma Asante de diepte ingegaan. Over haar eigen leven, over haar werk als LCR-voorzitter, het krijgen van kansen en haar eigen ontwikkeling.

Lees het bericht
Amma-bij-Spraakmakers-15-aug-2022
17/08/2022

Spraakmakers besteedt aandacht aan afscheid Amma Asante

Amma Asante is als LCR-voorzitter de afgelopen jaren vaste Spraakmaker geweest. Vlak voordat ze overstapt naar het Commissariaat voor de Media schoof ze aan bij Spraakmakers voor een terugblik en haar visie op de komende jaren.

Lees het bericht
5000-volgers
08/06/2022

5000 volgers op LinkedIn: doe mee met de LCR-quiz

De LCR is steeds zichtbaarder. Dat is ook terug te zien in het aantal volgers op LinkedIn: inmiddels meer dan 5000. We kunnen de 5000e volger belonen, maar de LCR vindt dat alle volgers waardering verdienen. Daarom is er nu de LCR-quiz en maak je kans op één van de cadeaus.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.