Uitzending LCR & Pakhuis de Zwijger op 7 maart: Ik heb schulden, wat nu?

De uitzending van 7 maart onder leiding van Vincent Bijlo en Fatma Koşer Kaya is hier terug te kijken. 

schulden-pakhuis-2023_2227877943

Bij Pakhuis de Zwijger spraken Hanny Heuvelink en Stella de Swart die zelf schulden hebben (gehad) over waar ze tegenaan liepen. Nina te Groen en Ronne Wabeke, studenten van TU Delft, vertelden over hun onderzoek. En Tamara Madern, lector schuldhulpverlening besprak met iedereen wat er nu echt moet gebeuren om ervoor te zorgen dat mensen sneller zeggen dat ze het niet redden. Centrale vraag was: wat kan er met de uitkomsten worden gedaan? Zijn mensen er echt mee geholpen? Wat is er nog meer nodig? 


Wie schulden maakt, grijpt vaak pas in als bedragen en vorderingen heel hoog oplopen. Er zijn allerlei programma’s om mensen eerder te helpen. Maar de vraag is: wat maakt dat mensen zich ook echt laten helpen? Studenten van de Technische Universiteit Delft hebben met Muzus en op verzoek van de LCR een eigen onderzoek opgezet rondom deze vraag.

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.