Voor (pers)contact: zie onder De LCR bij de medewerkers 👈🏾

Volg de LCR op LinkedIn, Twitter of Facebook

☀️ Zomersluiting bureau LCR: 18 juli tot 16 augustus

LCR_logo2021
Naar thema

LCR zoekt een communicatiemedewerker met schrijftalent

LCR
21/06/2022

De Landelijke Cliëntenraad (LCR) is komt op voor mensen die voor hun inkomen of toeslagen afhankelijk zijn van de overheid. Binnen de LCR werken verschillende landelijke cliëntenraden, organisaties van mensen met een uitkering, een pensioen, maar ook mensen met een handicap of chronische ziekte samen. De functie van de LCR is wettelijk vastgelegd: het gevraagd en ongevraagd advies geven namens iedereen die een beroep doet op de sociale zekerheid in Nederland. We behartigen niet de belangen van één enkele persoon, maar versterken de positie van meerdere mensen en streven ernaar hen werkelijk centraal te stellen in wetgeving, uitvoering en bejegening.

communicatie-medewerker-schrijftalent_bewerkt-516275947

Het is de LCR gelukt om de laatste jaren steeds steviger op de kaart te staan. Dat vraagt op het gebied van communicatie veel van de organisatie. Dat is de reden dat we zoeken naar:

Communicatiemedewerker met schrijftalent

Wat zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een betrokken aanstormend communicatietalent met een goede pen die belangstelling heeft voor het sociaal domein.

Wie ben jij?
Je bent breed inzetbaar op allerlei terreinen van communicatie van de LCR maar richt je vooral op teksten en het structureren van de communicatiestromen.
Je werkt ondersteunend aan de senior communicatieadviseur en de inhoudelijk medewerkers.
Je levert een bijdrage aan de website(s), zorgt ervoor dat de informatie up-to-date is en (nieuwe) teksten Search Engine Optimized (SEO) zijn.
Je hebt enige ervaring met het beheren van websites en social mediakanalen.
Je weet wat schrijven op B1-niveau inhoudt.
Je creëert, coördineert, redigeert en plaatst content (tekst, beeld, video).
Je monitort, analyseert en verbetert onze online en SEO-prestaties.
Je geeft aan hoe content beter tot zijn recht komt en redigeert informatie van de LCR voor op de website en het verspreiden van content op social media.
Je stelt (mede) een content kalender op en beheert deze met de overige medewerkers.
Je hebt ervaring in het sociaal domein of je bent zeer geïnteresseerd in de sociale zekerheid en alle terreinen die ermee samenhangen. Gevoel voor politiek-bestuurlijke processen is een vereiste.
Je bent op de hoogte van online ontwikkelingen en trends en beschikt over goede online schrijfvaardigheden.
Je snapt wat de verschillende doelgroepen willen weten (lidorganisaties, werkzoekenden, uitkeringsgerechtigden, werkgevers, beleidsmakers, politici), hebt oog voor gebruikersvriendelijkheid en zet je creativiteit in om dit te bereiken. Overzicht houden en nauwkeurig werken zijn vanzelfsprekend voor jou.
Je hebt een communicatie-opleiding of een opleiding in sociale wetenschappen afgerond of rondt die binnenkort af.
Je hebt aantoonbaar als vrijwilliger of professional ervaring met online communicatie en digitale media. Je kunt goed werken in teamverband en je bent flexibel.

Wat biedt de LCR jou?
We bieden jou een functie in een kleine, flexibele en groeiende organisatie. Je werkt samen met het secretariaat van de LCR. Aanvankelijk bieden we je een dienstverband van 24 uur. Afhankelijk van kennis en ervaring bedraagt jouw salaris maximaal schaal 9, 3105 met doorgroeimogelijkheden op basis van een voltijds dienstverband (40 uur).

Informatie en sollicitatie
Informatie over de functie kun je inwinnen bij Rietje Krijnen (mediacontacten, communicatie en redactie) via +31 654730308 of r.krijnen@landelijkeclientenraad.nl
Je sollicitatie, voorzien van motivatiebrief en CV, kun je tot 4 juli 2021 richten aan de Landelijke Cliëntenraad, Peter van Leeuwen, ambtelijk secretaris, p.vanleeuwen@landelijkeclientenraad.nl.

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.