Praat mee over UWV: hetgaatovermij.org

Bellen? Van ma  t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

Gesloten: LCR zoekt een nieuwe voorzitter

Een week geleden is het bericht naar buiten gekomen dat Amma Asante vertrekt als voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad. Om die reden zijn wij direct een zoektocht gestart naar een nieuwe onafhankelijk voorzitter. Inzendtermijn is gesloten.

vacature2-voorzitter_1920359528
Taken in hoofdlijnen

De voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad neemt een belangrijke positie in. Zij/hij is het gezicht van de LCR: in overleggen, publieke optredens (zoals inleidingen, congressen, bijeenkomsten) en de media. Als boegbeeld staat zij/hij voor de mensen die van sociale zekerheid afhankelijk zijn, maar ook voor burgers die te maken hebben met armoede en schulden. Zij/hij is in staat om hun stem te laten doorklinken, zodat die meegenomen wordt in beleid.

Als gezicht van de Raad, die bestaat uit 17 leden, is zij/hij een verbinder. De voorzitter brengt de verschillende opvattingen binnen de Raad bijeen. Zij/hij is in staat om deze opvattingen te bundelen en op heldere en overtuigende wijze naar buiten te brengen. Van de voorzitter wordt verder verwacht dat zij/hij leden kan binden en stimuleren tot een bijdrage, initiatiefrijk en resultaatgericht is en oog heeft voor menselijke verhoudingen.

De voorzitter krijgt – net als de Raad – ondersteuning van het bureauteam. Dit team bestaat uit een ambtelijk secretaris/directeur, twee beleidsadviseurs, twee communicatieadviseurs/contactpersoon media, twee secretariaatsmedewerkers (beiden parttime). Het team bereidt alle optredens van de voorzitter in overleg voor en beheert (samen met de voorzitter) de agenda. Om die reden neemt de voorzitter ook deel aan het inhoudelijk overleg. De voorzitter geeft geen leiding aan het bureau.

Ook interessant

Micha-Blok-def
24/08/2022

Mischa! praat met Amma Asante

Een gesprek midden in de nacht van Micha Blok en Amma Asante. Mischa Blok zoekt in het programma naar de drijfveren van haar gasten. Een uur lang is ze met Amma Asante de diepte ingegaan. Over haar eigen leven, over haar werk als LCR-voorzitter, het krijgen van kansen en haar eigen ontwikkeling.

Lees het bericht
Amma-in-EW
25/08/2022

Elseviers Weekblad maakt profiel van vertrekkende LCR-voorzitter

De functie van LCR-voorzitter heeft Amma Asante geen windeieren gelegd. Daardoor kon ze zich samen met het team in de kijker spelen. Daarom is ze opgevallen in politiek Den Haag. Elseviers Weekblad besteedt in een profiel aandacht aan haar ontwikkeling en vertrek.

Lees het bericht
Amma-bij-Spraakmakers-15-aug-2022
17/08/2022

Spraakmakers besteedt aandacht aan afscheid Amma Asante

Amma Asante is als LCR-voorzitter de afgelopen jaren vaste Spraakmaker geweest. Vlak voordat ze overstapt naar het Commissariaat voor de Media schoof ze aan bij Spraakmakers voor een terugblik en haar visie op de komende jaren.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.