Volg de LCR op LinkedIn, Facebook en Twitter

Bellen? Van ma t/m do tussen 9 en 15 uur: 070 3499790

Voor (pers)contact: zie onder contact 👈🏾

LCR_logo2021

2 maart 2022 Pakhuis de Zwijger: Een echt vangnet TERUGKIJKEN!

De uitzending van 2 maart is hier terug te kijken. 👇🏾

In januari is het manifest ‘Een oproep tot meer échte bijstand’ verschenen: een pleidooi voor een beter maatschappelijk vangnet waar bestaanszekerheid een centrale plek krijgt. Tijdens dit programma bij Pakhuis de Zwijger duiken we in praktijkverhalen en besteden we extra aandacht aan de ervaringen van jongeren. Hoe ervaren zij de Participatiewet? Wat zijn de knelpunten? Hoe kan het beter? En wat betekent bestaanszekerheid voor hen? 
Wil jij meedoen aan een onderzoek van de LCR? Ga naar de campagnepagina Jong in de Participatiewet op Hetgaatovermij.org

Schuld-klaar-3.001

Reserveer jouw plek

Rick Brink zet de jongeren aan tafel centraal zoals: • Bianca van den Heuvel • Noah van der Zande Daarnaast zitten professionals in de zaal: • Trudie Knijn (expert Participatiewet) • Marc Noom (lector HvA en Uva over probleemgedrag bij jongeren) • Bart de Bart (Stichting Studeren en Werken op Maat) • Marleen van der Kolk (bouwdepot Eindhoven) • Amma Asante (voorzitter LCR) Praat mee!

Online en in Studio Pakhuis de Zwijger
2 maart 2022 • 20:00-21:30 uur

Ook interessant

Schuld-klaar-1.002
01/02/2022

10 maart 2022 Pakhuis de Zwijger: De gemeente aan zet

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Vooral voor mensen met een bijstandsuitkering, hulp vanuit de Jeugdwet of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn deze verkiezingen belangrijk. De gemeente bepaalt namelijk heel veel op dit gebied. In gesprek met politici vanuit het hele land.

Lees het bericht
bijzondere-bijstand-hulp-geld-gemeente_71676883
22/04/2022

Krijg je bijzondere bijstand of niet?

Wie een uitkering heeft of een laag inkomen kan soms bij de gemeente aankloppen. Daar kun je bijzondere bijstand aanvragen. Maar veel gemeenten geven niets of niet wat jij nodig hebt. Vertel ons jouw verhaal. Heb je bijzondere bijstand gekregen of niet?

Lees het bericht
Signaleringteam2022_492564748
11/03/2022

Signaleringsteam gaat Participatiewet onder de loep nemen

De Participatiewet is bedoeld als vangnet. Mensen die (tijdelijk) niet voldoende inkomen moeten daar op terug kunnen vallen. Er blijken veel haken en ogen te zitten aan de wet, de samenloop met andere wetten en regels, en de uitvoering.

Lees het bericht

Op de hoogte van alle berichten van de LCR

Wij plaatsen regelmatig berichten op onze website. Die delen we graag! Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de LCR en de onderwerpen waarmee wij ons bezighouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsdienst.